• Sparta’25 wint met 5-1 van Marvilde

  13 mei 2022
 • Afgelopen donderdag ontving Sparta’25 de kersverse kampioen in de tweede klasse H, Marvilde. De thuisploeg behaalde een ruime 5-1 overwinning waarvoor de basis al in de eerste helft werd gelegd. Voor de wedstrijd waren er namens Sparta’25 felicitaties, een erehaag en bloemen voor het bezoekende kampioensteam.

  De openingsfase was voor Marvilde. In de 6e minuut kreeg Anwar Janssen na een voorzet van links een goede mogelijkheid om de score te openen. Zijn inzet ging echter over het doel van Sparta’25. Zes minuten later was het aan de andere kant wel raak. Een schot van Denzel Hajema werd door de doelman van Marvilde tot corner verwerkt. Uit de hoekschop kopte Joost Ankersmit de 1-0 binnen.
  In de 17e minuut mocht Brent Lok namens Sparta’25 opnieuw een corner nemen. De verdediging van Marvilde werkte de bal onvoldoende weg. En uit een nieuwe voorzet was het weer Joost Ankersmit die de bal tegen de touwen kopte, 2-0.
  Vier minuten later was de thuisploeg voor de derde keer succesvol. Een prachtige crosspass van Dirk Biemans kwam bij Freek Schoones terecht, die vanaf de linkerkant beheerst afrondde, 3-0.
  Nog voor er een half uur gespeeld was kwam ook de 4-0 op het scorebord. De bezoekers leden bij het uitverdedigen eerst balverlies. Daarna speelde Denzel Hajema zich goed vrij en schoot hij de bal schitterend in de rechterbovenhoek,
  4-0. Dat was ook de ruststand.
  In het begin van de tweede helft tapte Marvilde duidelijk uit een ander vaatje. Met maar liefst drie nieuwe spelers gingen de kampioenen nadrukkelijk op zoek naar het doel van Sparta’25. Het duurde echter tot de 60e minuut voor ze een tegentreffer scoorden. Het was Nick van den Boomen die bij de tweede paal de 4-1 binnenkopte.
  Een paar minuten later kreeg Sil van Herwijnen een goede mogelijkheid voor een tweede tegentreffer. Na een snelle aanval over de linkerflank schoot hij de bal over het Sparta’25 doel. Brent Lok was in de 70e minuut een stuk succesvoller. Met een afstandsschot verschalkte hij de doelman van Marvilde en zorgde zo voor de 5-1. Dirk Biemans was een paar minuten later minder gelukkig. Hij zag zijn schot nog door de lat gekeerd worden.
  In de 80e minuut werd bij een uitbraak van Marvilde keeper Bram Werdens omspeelt. Gelukkig werd de doelpoging door Stan Gilsing onderschept. In de slotfase gebeurde er geen spectaculaire dingen meer en zo werd het een zeer succesvolle avond voor de groenwitten.
  Zondag 15 mei speelt Sparta’25 een uitwedstrijd tegen Someren.