• Sparta’25 wint met 2-1 van NWC

• Sparta’25 heeft op eigen terrein een zwaarbevochten overwinning op NWC behaald. De basis voor de drie winstpunten werd in de eerste helft gelegd.

De thuisploeg kwam al snel in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Na een corner in de 3e minuut ontstond er een scrimmage voor het doel van NWC. Michiel Koot schoot in een wirwar van spelers de bal tegen de touwen.
    Hierna duurde het tot de 25e minuut voor er weer enig gevaar voor één van beide doelen ontstond. Na een uitbraak over de rechterkant kwam Brent Lok in het vijandelijke strafschopgebied maar zijn schot ging voorlangs. Even later speelde Daan van Heijnsbergen zich knap vrij en creëerde voor zichzelf een schietkans op de kop van de 16. Zijn schot mistte echter kracht en ging recht op doelman Brusewitz af.
    In de 31e minuut vergrootte de thuisploeg de voorsprong.
    Daan van Heijnsbergen ontving de bal op de rand van het strafschopgebied, speelde zich vrij en schoof de bal beheerst voorbij de NWC-doelman, 2-0.
    Twee minuten later ontstond er na een razendsnelle uitbraak van Sparta’25 een goede mogelijkheid voor een derde treffer. Freek Schoones legde de bal breed op Denzel Hajema, die zag zijn schot door keeper Brusewitz uit de linkerbenedenhoek getikt worden. Op slag van rust moest Bram Werdens aan de andere kant van het veld zich twee keer strekken op schoten van Youri van Brussel.
    Direct na rust leek NWC terug te komen tot 2-1. Het doelpunt werd door scheidsrechter Frank Engelen echter afgekeurd. In de 53e minuut kwamen de bezoekers goed weg toen een vrije trap van Brent Lok op de lat uiteenspatte. Een dik kwartier later kwam NWC terug in de wedstrijd. Youri van Brussel kopte bij de tweede paal diagonaal de 2-1 binnen. Hierna gingen de bezoeker op zoek naar nog een doelpunt. Voor Sparta’25 restte er niets anders meer dan met man en macht de kleine voorsprong in stand te houden. Het laatste fluitsignaal werd dan ook met grote opluchting begroet.
    Na afloop werd Philippe Cleutjens gehuldigd voor zijn 200 wedstrijden in het vaandelteam van Sparta’25. Dirk Biemans werd uitgeroepen tot “man van de wedstrijd”. Zondag 29 mei speelt Sparta’25 een uitwedstrijd tegen Rood Wit Veldhoven.

Foto's: Seraf Vereijken