• Sparta’25 verslikt zich in RKVVO

  22 nov 2021
 • Op een leeg sportpark ’t Heereind heeft Sparta’25 geen vervolg gegeven aan de waardevolle uitoverwinning op Oirschot Vooruit. Tegen laagvlieger RKVVO leed de thuisploeg met 2-4 de eerste nederlaag van dit seizoen.

  Na 5 minuten spelen kregen de groenwitten al een flinke domper te verwerken. Bij de eerste de beste uitbraak van de gasten lag het bij Sparta’25 achterin wijd open. Grensrechter Maarten Kluijtmans vlagde voor buitenspel maar tot grote ontsteltenis werd zijn signaal door scheidsrechter Jos Peeters totaal genegeerd. Luuk Oosterbosch was de lachende derde en tekende voor de 0-1.
  Een zevental minuten later zag de Sparta’25 verdediging er opnieuw niet goed uit. Via een counter over de rechterkant schoot Martijn van Dijk de Veldhovenaren naar een even snelle als verassende 0-2 voorsprong. Sparta’25 voerde de druk op het doel van RKVVO verder op. In de 18e minuut kopte Michiel Koot een voorzet van Robin Knap tegen de touwen, 1-2. Drie minuten later belandde een inzet van Joost Ankersmit op de paal. Dichterbij de gelijkmaker kwamen de groenwitten niet ondanks alle aanvallende acties. Daar waren de schoten en kopballen te ongevaarlijk voor.
  RKVVO daarentegen was een stuk effectiever. Uit een van de spaarzame aanvallen kwamen de bezoekers in de 39e minuut op een 1-3 voorsprong. Bart Sanders rukte aan de rechterkant op en zag zijn voorzet via de tweede paal over de doellijn verdwijnen. Deze klap kwam bij Sparta’25 hard aan.
  Trainer Patrick Methorst wilde zijn team in de tweede helft van extra energie voorzien en bracht met Dirk Biemans, Freek Schoones en Niels van Oorschot drie verse krachten in. Niels van Oorschot maakte daarmee zijn competitiedebuut in het eerste elftal van Sparta’25.
  De eerste kans van de tweede helft was voor RKVVO. Invaller Bart Braam slalomde in de 51e minuut door de verdediging van Sparta’25. Oog in oog met doelman Bram Werdens verdween zijn inzet naast de tweede paal. Hierna nam de thuisploeg de goal van keeper Wouter Verhoeven weer meerdere keren onder vuur. Helaas zonder het gewenste resultaat.
  In de 69e minuut was het dan wel raak. Een verre ingooi van Denzel Hajema werd eerst doorgekopt en daarna door Freek Schoones bij de 2e paal binnengeschoten. Heel even groeide de hoop op nog meer succes. Drie minuten later bleek dit ijdele hoop. Rick van Heijnsbergen werd met rood voor natrappen van het veld gestuurd.
  Met een speler minder probeerde Sparta’25 de gelijkmaker alsnog te forceren. Daardoor kreeg RKVVO volop ruimte om een vierde treffer te noteren. Martijn van Dijk zorgde in de 82e minuut met zijn tweede treffer voor de 2-4 eindstand.
  Zondag 28 november speelt Sparta’25 een uitwedstrijd tegen Mierlo Hout, aanvang 14.30 uur.