• Sparta’25 verslaat Rhode/Van Stiphout Bouw met 5-2

  12 sep 2021 Toon Beekmans
 • Sparta’25 is voor de districtsbeker ingedeeld in een poule met Volkel (2F), Olympia’18 (2F) en Rhode/Van Stiphout Bouw (1C). De eerste bekerwedstrijd werd in Volkel met 3-0 winnend afgesloten. Afgelopen zaterdagavond 11 september stond de thuiswedstrijd tegen Rhode/Van Stiphout Bouw op het programma.

  De thuisploeg begon onrustig en slordig aan de lichtwedstrijd. Dat leidde in de 8e minuut tot een 0-1 achterstand. Eén van de Rooise aanvallers werd door een onbesuisde actie in het strafschopgebied omver gestoten. Scheidsrechter Bert Verstappen kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Mark van der Zanden schoot de penalty beheerst binnen, 0-1. Twee minuten later had het zo maar 0-2 kunnen staan. Gelukkig voor Sparta’25 kapte de spits van Rhode één keer te veel waardoor zijn kans verloren ging.

  Hierna werd het spel van de thuisploeg geleidelijk rustiger, verzorgder en beter.
  In de 32e minuut viel de gelijkmaker na een gevaarlijke voorzet vanaf de rechter kant. De verdediging van Rhode kreeg de bal onvoldoende weg en Cas Verbruggen was er als de kippen bij om de rebound hard tegen de touwen te knallen, 1-1. Twee minuten later kwam Sparta’25 op voorsprong. Een uitstekende voorzet van Tijn van de Berg werd door Michiel Koot bij de tweede paal binnengekopt, 2-1. Dit was ook de ruststand.

  In de tweede helft kwam het eerste gevaar opnieuw van spits Mark van der Zanden. Gelukkig wist de Sparta verdediging een doelpunt te voorkomen. In de 51 minuut nam Bas van Kuringen het Sparta doel met een venijnig afstandsschot onder vuur. Doelman Bram Werdens had twee reddingen nodig om de situatie meester te worden. Twee minuten later was het aan de andere kant van het veld wel raak. Rick van Heijnsbergen sneed na een fraaie actie het strafschopgebied in en rondde in de verre hoek doeltreffend af, 3-1. Eén minuut later verscheen Rick van Heijnsbergen plotseling vrij voor de keeper. Nadat hij die omspeelt had kon Rick de bal in een leeg doel schieten, 4-1. In de 57e minuut wist doelman Paul van Hees met een prachtige redding een 5e treffer te voorkomen. In de 68e minuut ging een kopbal van Daan van Heijnsbergen rakelings over het Rooise doel. Zes minuten later werd Daan van Heijnsbergen diep gestuurd en oog in oog met doelman Van Hees schoot hij beheerst de 5-1 binnen. In de 80e minuut ontsnapte Mark van der Zanden aan de Sparta verdediging. Vervolgen liet hij ook Bram Werdens kansloos en bepaalde de eindstand op 5-2.

  De wedstrijd Olympia’18 – Volkel eindigde in 2-1. Zondag 19 september speelt Sparta’25 de derde bekerwedstrijd in Boxmeer tegen Olympia’18. Aanvang 14.30 uur.

  Op archieffoto van Jos Pennings: Rick van Heijnsbergen maker van 2 doelpunten.