• Sparta’25 verslaat Boekel Sport met 2-0

• Op 11 september moest Sparta’25 in de bekerwedstrijd tegen Boekel Sport nog genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Afgelopen zondag hielden de groenwitten de drie punten in eigen huis.
    In de openingsfase zorgde Sparta’25 voor het meeste gevaar via de linkerkant. Tot doelpunten leidde dit nog niet. In de 18e minuut kreeg de thuisclub een vrije trap op zo’n 25 meter van het doel van Boekel Sport. Dirk Biemans plaatste zich achter de bal en vuurde op de goal van keeper Michiel Merks. Onderweg werd de bal van richting veranderd waardoor de keeper kansloos was en de bal tegen het net plofte. 1-0 voor Sparta’25.
    Hierna behielden de groen-witten het initiatief. Maar schoten van Stan van de Ven, Rick van Heijnsbergen en Mike Jansen gingen óf naast óf werden door een verdediger van Boekel Sport geblokt. In de 45e minuut stichtten de bezoekers gevaar vanaf de rechterkant. Gelukkig zeilde de scherpe voorzet aan alles en iedereen voorbij. Zo gingen beide ploegen met een 1-0 stand op het scorebord rusten.
    Al snel in de tweede helft ging Sparta’25 op zoek naar een tweede treffer. Een schot van Philippe Cleutjens verdween over de goal van Boekel Sport. Maar in de 49e minuut was het raak. Na een verre ingooi van Denzel Hajema kwam de bal in het 5m-gebied terecht. Mike Jansen was het meest attent en schoot de 2-0 binnen.
    In de 57e minuut redde Bram Werdens spectaculair op een van richting veranderd schot en voorkwam zo een tegentreffer. In het resterende gedeelte van de tweede helft speelde Boekel Sport noodgedwongen met wat meer aanvallende intenties. Daardoor ontstond er meer ruimte op het veld voor de aanvallers van Sparta’25. Helaas was het spel van de thuisploeg te onzorgvuldig om de voorsprong te vergroten. De beste kans daarvoor viel in de 77e minuut.
    Maar zowel Michiel Koot als Philippe Cleutjens verzuimden om van dichtbij de 3-0 te scoren. Door deze 2-0 overwinning klom Sparta’25 weer een stukje hoger op de ranglijst. Na afloop werd Dirk Biemans uitgeroepen tot “man van de wedstrijd”.
    Zondag 6 november speelt Sparta’25 een uitwedstrijd tegen Volkel. Aanvang 14.30 uur.

Op archieffoto: Dirk Biemans in actie tegen Mierlo-Hout.