• Sparta’25 verslaat Almkerk met 3-1

 • Sparta’25 is het nieuwe seizoen in de 1e Klasse E goed begonnen. Onder de leiding van een arbitraal trio van de KNVB werd Almkerk op sportpark ’t Heereind met 3-1 verslagen.

  In de openingsfase was Almkerk de bovenliggende partij. Tot grote doelkansen leidde het overwicht van de bezoekers niet. De eerste grote kans was voor Sparta’25 in de 19e minuut. Denzel Hajema onderschepte een breedtepass in de achterste lijn van Almkerk en ging er aan de rechterkant met de bal vandoor. Zijn voorzet kwam bij de 1e paal voor de voeten van Daan van Heijnsbergen. Die zag zijn inzet door doelman Dennis van Duin met de voet tot corner verwerkt worden. Direct hierna ontstond er een schietkans aan de overzijde van het veld. Tot opluchting van heel Sparta’25 verdween de bal over het doel van de thuisploeg.

  Na ruim een half uur spelen nam Sparta’25 een 1-0 voorsprong. Freek Schoones kreeg vanaf de rechterkant de bal in het strafschopgebied aangespeeld. Vervolgens schoot hij de bal beheerst langs de paal tegen het net. 5 Minuten later had het zo maar 1-1 kunnen zijn na een aantal hectische momenten voor de goal van Sparta’25. In eerste instantie werd een schot van Daan van der Leun geblokt door een verdediger. De daaropvolgende tweede en derde inzet werden door Bram Werdens gekeerd. In de 40e minuut kwam Almkerk op gelijke hoogte. De verdediging van Sparta’25 werd verrast door een hoge bal door het centrum. Aanvoerder Jelle Stalenhoef bleef oog in oog met Bram Werdens heel koelbloedig en werkte de 1-1 binnen.
  Dat werd ook de ruststand.

  In de tweede helft gingen beide ploegen op zoek naar een tweede treffer. In eerste instantie zonder succes. Maar in de 64e minuut was het raak. Daan van Heijnsbergen tikte na een scrimmage voor de goal van Almkerk de 2-1 binnen. Na 70 minuten spelen werd Daan van Heijnsbergen door de keeper van Almkerk in het strafschopgebied gevloerd. Hij schoot zelf de toegekende penalty beheerst binnen, 3-1.

  Hierna begon Almkerk aan een wanhoopsoffensief. Maar een hardwerkend en met volle inzet spelend Sparta’25 stond de bezoekers geen doelpunt meer toe.
  Het eerste duel in de 1e Klasse E leverde zo drie punten op. Een prima opsteker niet alleen voor het team maar ook voor de nieuwe trainer Jurgen van Wanrooij en zijn staf.
  Zondag 1 oktober speelt Sparta’25 een uitwedstijd tegen RBC in Roosendaal, aanvang 14.00 uur.

  De foto is gemaakt door Eric van Vegchel