• Sparta’25 verliest eerste bekerduel.

• Afgelopen zondag trad het eerste elftal van onze vereniging sinds lange tijd weer aan voor een officiële wedstrijd in de bekerwedstrijd tegen GSV’28 uit Genhout (Beek-Limburg). GSV’28 is geen onbekende voor Sparta’25. In het verleden, in de tijd dat Harrie Blokhuis trainer was bij onze vereniging, kwamen beide verenigingen elkaar in competitieverband reeds tegen in de eerste klasse. Inmiddels spelen beide verenigingen in de 2e klasse.

Sparta’25 kon geen beroep doen op Rick van Heijnsbergen die door een operatie nog geruime tijd is uitgeschakeld. Ook Philippe Cleutjens en Joost Ankersmit waren vanwege vakantie niet aanwezig.
    Al in de 8e minuut moest Sparta’25 het eerste tegendoelpunt incasseren.
    Bram Werdens, die deze wedstrijd onder de lat stond, was kansloos.
    In de eerste helft werden nog enkele doelpogingen gedaan door Daan van Heijnsbergen en Denzel Hajema, maar helaas resulteerden die niet in een doelpunt.
    Tot overmaat van ramp kwam GSV’28 in de laatste minuut van de eerste helft door een ongelukkig eigen doelpunt op 2-0.
    De 2e helft was nog maar goed aan de gang toen GSV’28 de genadeklap uitdeelde. Een prachtig afstandsschot was onhoudbaar voor Bram Werdens, 3-0.

In de tweede helft was GSV’28 duidelijk de betere partij en kon Sparta’25 geen noemenswaardig gevaar meer stichten. Het overwicht van GSV’28 resulteerde uiteindelijk 6 minuten voor tijd nog in een vierde doelpunt.
    De andere wedstrijd in de bekerpoule, tussen SV Deurne en Vianen Vooruit, eindigde in 1-1.
    A.s. zondag 6 september treedt ons eerste team op ons eigen sportpark in de tweede bekerwedstijd aan tegen 1e klasser SV Deurne, aanvang 14.30 uur.