• Sparta'25 speelt eerste bekerwedstrijd met 2-2 gelijk tegen Volharding

  • Na enkele weken van voorbereiding en vriendschappelijke wedstrijden speelde het 1e elftal van onze vereniging afgelopen zondag haar eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen. Een uitwedstrijd voor de beker tegen eerste klasser Volharding uit Vierlingsbeek.
    Sparta’25 ging zeer voortvarend van start en kreeg al in de eerste minuut een uitstekende mogelijkheid om de score te openen. Op aangeven van broer Rick kwam Daan van Heijnsbergen in scoringspositie maar zijn inzet werd door de keeper gekeerd. Twee minuten later wist Sparta’25 wel te scoren.
    Uit een vrije trap van Dirk Biemans werkte Rick van Heijnsbergen bij de 2e paal de bal in het doel, 0-1. De eerste kans van Volharding kwam na een kwartier waarbij een speler vrij voor de keeper van Sparta’25 kon opduiken, maar zijn schot ging over. Vlak voor rust verdubbelde Sparta’25 de score. Balverlies van Volharding op het middenveld zorgde ervoor dat Daan van Heijnsbergen de bal in zijn bezit kreeg. Hij stuurde Rick van Heijnsbergen diep en die nam vervolgens de 0-2 voor zijn rekening.
    Na rust was de eerste kans voor de thuisploeg. Maar Bryan Bussers kon de bal met zijn hoofd van de doellijn halen. In de 55e minuut verkleinde Volharding de achterstand. Een aanvaller kon makkelijk tussen twee Spartanen door het 16 meter gebied binnendringen. Zijn voorzet werd door Philippe Cleutjens ongelukkig in eigen doel gewerkt, 1-2. Vlak voor tijd kwam Volharding nog langszij. Een fout van doelman Bram Werdens gaf Volharding de mogelijkheid om gelijk te maken, 2-2. In de laatste minuut kroop Sparta’25 nog door het oog van de naald toen een afstandsschot op de lat belandde.
    Zondag 11 september speelt Sparta’25 haar 2e bekerwedstrijd thuis tegen Boekel Sport, aanvang 14.30 uur.