• Sparta’25 – Schijndel/DE WIT eindigt in 1-1

 • Het is Sparta’25 opnieuw niet gelukt om op Sportpark ’t Heereind de volle 3 punten in de wacht te slepen. Voor de zesde keer dit seizoen eindigde een thuiswedstrijd in een gelijkspel.

  De wedstrijd tegen Schijndel/DE WIT kende een rommelige openingsfase met balverlies over en weer. Na iets meer dan een kwartier spelen was de thuisploeg heel dicht bij de openingstreffer. Na een corner van Rick van Heijnsbergen raakte een inzet van Cas Verbruggen de lat.

  Enkele minuten later ontstond er een hachelijke situatie in het strafschopgebied van de bezoekers. De doelpoging van Rick van Heijnsbergen leverde slechts een corner op. Die zorgde opnieuw voor gevaar. Zowel Michiel Koot als de instormende Cas Verbruggen kregen echter hun hoofd niet tegen de bal.

  De bezoekers konden hier aanvallend weinig tegenoverstellen. Maar dat veranderde in de 35e minuut. Dankzij een diepe bal van achteruit dook Tjeerd Pijnenburg zo maar voor de neus van keeper Bram Werdens op. De Schijndelse spits schoot in deze 1 op 1 situatie de bal beheerst binnen, 0-1. Met deze tussenstand gingen beide teams de rust in.

  In de tweede helft ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. Die viel na ongeveer een uur spelen. Een afstandsschot van zo’n 30 meter van Stan van de Ven verdween over de Schijndelse doelman tegen de touwen, 1-1. Hierna kreeg Sparta’25 nog enkele mogelijkheden om een tweede treffer te scoren. De bal verdween echter steeds langs de verkeerde kant van de paal over de lijn.

  In de slotfase golfde het spel op en neer omdat beide ploegen nog voor de volle winst wilden gaan. Het bleef echter tot aan het laatste fluitsignaal 1-1. Na afloop werd Stan van de Ven uitgeroepen tot “man van de wedstrijd”.

  Omdat ook DAW gelijk speelde blijft Sparta’25 koploper met 1 punt voorsprong op DAW Schaijk. De 2e periode ging echter naar Rhode. Komende zondag speelt Sparta’25 uit tegen Boekel Sport. Aanvang 14.30 uur.

  Foto’s: Seraf Vereijken.