• Sparta'25 ook in het nieuwe seizoen actief in de 1e klasse

  • Het vaandelteam van onze vereniging zal ook in het nieuwe seizoen uitkomen in de 1e klasse. Door met 1-1 gelijk te spelen behaalde ze het vooraf benodigde punt om boven de streep van nacompetitie en degradatie te eindigen.

    Toch maakte Sparta'25 het lang spannend tegen het reeds gedegradeerde VOAB. Het waren de Goirlenaren die voor het meeste gevaar zorgde. In de 33e minuut kwam Sparta nog dieper in de problemen. Daan van Heijnsbergen liep tegen zijn tweede gele kaart aan en moest met rood het veld verlaten. Sparta moest het een uur lang met 10 man opnemen tegen VOAB. Even voor rust kwam VOAB op een verdiende 1-0 voorsprong.

    Ook in de 2e helft was het VOAB die de betere kansen had maar wist niet te profiteren van het overtal aan spelers. Gedurende tweede helft kreeg Sparta het betere van het spel hetgeen resulteerde in enkele kansen maar helaas zonder het gewenste resultaat. Tien minuten voor tijd wist Sparta alsnog de 1-1 op het scorebord te zetten en het benodigde punt, om op eigen kracht klassebehoud veilig te stellen, binnen te halen. Een vrije schop van Dirk Biemans belandde achter de doelman van VOAB.
    Na het laatste fluitsignaal was er dan ook blijdschap en opluchting bij de spelers en meegereisde supporters.
    Uiteindelijk eindigde Sparta op een zesde plaats met 31 punten en kan men zich gaan opmaken voor nog een seizoen 1e klasse.