• Sparta’25 – Olympia’18 eindigt in 1-1

 • Het is lijstaanvoerder Sparta’25 opnieuw niet gelukt om de maximale 3 punten in eigen huis te houden. De wedstrijd tegen Olympia’18 eindigde voor de achtste keer in een gelijkspel voor eigen publiek. Een eventueel kampioenschap moest zodoende weer een week de ijskast in.

  Het grootste gedeelte van de eerste helft verliep zonder noemenswaardige mogelijkheden voor beide ploegen. Het eerste serieuze gevaar voor één van beide doelen ontstond in de 38e minuut na een corner van Sparta’25. Maar doelman Jasper Görts hield tot twee keer toe Sparta’25 van een voorsprong af.

  Zo ging de rust in met een 0-0 tussenstand. Olympia’18 kreeg in de tweede helft de eerste schietkans. Het afstandsschot leverde geen probleem op voor Bram Werdens. De Beek en Donkse doelman had even later een groot aandeel in de 1-0 voorsprong van Sparta’25. Na een corner van de bezoekers bereikte hij met een verre uittrap Denzel Hajema. Die bediende op zijn beurt de mee gesprinte Freek Schoones die oog in oog met doelman Görts beheerst afrondde, 1-0.

  Hierna ging Olympia’18 nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en de thuisploeg raakte het initiatief kwijt. In de 72e minuut mochten de gasten een corner nemen vanaf de rechterkant. De organisatie in de verdediging van Sparta’25 was even niet op orde. Kas van den Bosch profiteerde hier bij de 2e paal optimaal van en schoot van dichtbij de 1-1 tegen de touwen.

  In de slotfase gingen beide teams nog op zoek naar een tweede treffer. Tot teleurstelling van het talrijk aanwezige publiek viel er geen tweede Sparta doelpunt meer te bejubelen. En dus ook geen kampioenschap. Want DAW Schaijk behaalde een ruime overwinning en verkleinde de achterstand op Sparta’25 met nog één wedstrijd te gaan tot 3 punten.

  Zondag 21 mei wordt beslist wie er kampioen wordt in de tweede klasse G. Sparta’25 speelt een uitwedstrijd tegen Heeswijk en DAW Schaijk gaat op bezoek bij Olympia’18. Hopelijk worden onze jongens in deze alles beslissende slotfase in Heeswijk gesteund door een grote supportersschare.

  Archieffoto: doelpuntenmaker Freek Schoones