• Sparta’25 neemt na jaren trouwe dienst afscheid van eerste elftalspelers

  • Vanaf het komende seizoen heeft trainer Patrick Methorst niet meer de beschikking over Robbert van Lankveld, Rolan van Melis en Joost Ankersmit. Tijdens de laatste competitiewedstrijd, thuis tegen Mierlo-Hout op maandag 6 juni, speelde de drie spelers hun laatste wedstrijd voor onze club. In totaal voetbalde ze rond de 600 wedstrijden voor het eerste elftal.

    Terugkijkend op al deze wedstrijden als speler van Sparta’25, zijn ze trots op de hoogtepunten hiervan. Met name de kampioenschappen springen eruit. Daarnaast zijn de wedstrijden op zich, die soms op redelijk hoog niveau waren, iets om positief op terug te kijken. “Deze wedstrijden waren bijna altijd met jongens van Sparta zelf, wat soms echt voelde als een vriendengroep”. Toch is het na al die jaren trouwe dienst, tijd om ermee te stoppen.

    De spelers, waarvan twee 35 jaar zijn en één 36, gaan vanaf heden meer tijd doorbrengen met hun gezinnen. Rolan overweegt op dit moment om zich aan te sluiten bij het veteranen elftal, om zo tóch betrokken te blijven bij de club en zo nu en dan nog eens tegen een bal aan te trappen. Daarnaast sluit Rolan niet uit om zich ooit op het trainersvak te storten. Joost en Robbert gaan in tegenstelling tot Rolan níet door bij een ander elftal van Sparta’25. Beiden gaan veel tijd doorbrengen met hun familie en hopen binnen afzienbare tijd de kinderen in te schrijven bij de jeugd van Sparta. Op zondag zullen de heren wel regelmatig te zien zijn om de oude teamgenoten te supporten in het nieuwe seizoen, waar ze met een positief gevoel naar uitkijken.  

    De ervaring van deze spelers zal in deze nieuwe competitie gemist worden, maar toch zien Rolan, Joost en Robbert de toekomst optimistisch in. Ze zien het vaandelelftal van Sparta’25 uitgroeien tot een stabiele tweede klasser, die mee moet doen bij de top 5 van de competitie. “Er gaat wat ervaring weg, maar daardoor zullen er juist talentvolle jongens opstaan”, geven ze te kennen.

    Robbert, Rolan en Joost, namens Sparta’25 erg bedankt voor jullie inzet en de mooie momenten die samen zijn beleefd. We hopen jullie snel weer bij de club te mogen ontvangen vanaf komend voetbalseizoen 2022/2023. Tot snel!