• Sparta’25 JO19-1 pakt de eerste bekeroverwinning van het seizoen

• Vorig seizoen was u natuurlijk gewend dat Tom van de Laarschot de verslagen schreef, maar wonder boven wonder heeft die promotie gemaakt en is nu hoofdtrainer van sparta’25 JO19-1 geworden. Deze keer werden daardoor de twee geschorste spelers, Peer Raijmakers en Bram Vermeulen opgetrommeld om het verslag te schrijven.
    Op zaterdag 5 september was het dan eindelijk zo ver. Sparta’25 JO19-1 onder leiding van Tom van de Laarschot en Marijke Verheijen, mochten voor het eerst dit seizoen aantreden op het hoofdveld van sportpark ’t Heereind tegen sv O.S.S. 1920
    Na het eerste fluitsignaal van de heer Schenk werd O.S.S. gelijk gevaarlijk. Door een overtreding van Luc Hamelijnck kreeg de uitploeg al gelijk een uitgelezen kans om de 0-1 te maken uit een vrije trap. Uiteindelijk liep dit met een sisser af, want vrije trap werd makkelijk gepakt door onze goalie, Bram Werdens.
    Een paar minuten later gaf een van onze centrale verdedigers Ilias Divanis een goede dieptebal op Yoeri Arts. Yoeri kon nog makkelijk bij de bal, maar hij probeerde de scheids te foppen met een showduik in de zestien meter van O.S.S., waar de scheids natuurlijk niet intrapte. Het leverde uiteindelijk wel veel gelach op de tribune op.
    Uiteindelijk werd in de 8e minuut het ijs doorbroken en werd na een goede voorzet van Timo de Wit, de bal heel hard ingekopt door Yoeri Arts en stond Sparta’25 JO19-1 op een 1-0 voorsprong. De Hoofdtrainer Tom van De laarschot was ook heel blij met de openingstreffer en sprong ook nog net geen gat in de lucht daardoor.
    In de eerste 15 minuten wordt al snel duidelijk, dat Sparta’25 het initiatief heeft in de eerste helft en probeert steeds een gaatje te vinden om de 2e treffer te maken. O.S.S zakt in tot de eigen helft en probeert op de counter te loeren.
    In minuut 17 gaf Yoeri Arts een goede dieptepass op Timo de Wit. Timo had een goed schot in huis, maar de keeper van O.S.S. pakte de bal goed. Een paar minuten later zette Harm Brekelmans zo maar Niels van Oorschot 1 op 1 op de keeper, alleen de keeper kwam als winnaar uit de strijd.
    Na een groot veldoverwicht, drukte Sparta’25 dit in minuut 25 ook eindelijk door in de stand. Na een goed schot van Yoeri, stond een van onze spitsen Raoul Smits, ook wel Frommel Smits genoemd, op de goede plek en kon de bal zo met zijn linkerbeen binnenschuiven.
    Een paar minuten later, kreeg Sparta’25 op een gevaarlijke plek een vrije trap. Niels van Oorschot ging met veel vertrouwen achter de bal staan, maar helaas ging het schot minimaal een meter of 5 over. Bij de interviews na de wedstrijd, zei Niels, dat de bal slap was.
    1 minuut later werd Sparta’25 alweer gevaarlijk voor de goal van O.S.S., na een scrimmage wist Sparta’25 de bal niet in de goal te tikken, maar haalde het er wel nog een corner uit, die nadat de keeper van O.S.S. net werd naast geknikt door Luc Hamelijnck.
    In minuut 33 steekt Raoul Smits onze andere spits Niels van Oorschot diep, alleen de keeper pakt hem weer goed. 2 minuten later was het wel raak voor Niels van Oorschot, na een prachtige pass van Cas van Gend werd Niels 1 op 1 op de keeper gezet en dit keer maakt hij de bal wel af en stond het al 3-0 voor Sparta’25.
    Net voor rust kreeg Sparta’25 nog een gevaarlijke vrije trap aan de zijkant van de 16 meter. Timo de Wit zag Yoeri helemaal vrij staan en passt de bal naar Yoeri. Die stuit in eerste instantie nog op de keeper, maar in tweede instantie schiet hij zijn 2e goal van de dag binnen.
    Rust
    In de rust kreeg Sparta’25 JO19-1 te horen van hoofdtrainer Tom van de Laarschot dat ze niet moesten gaan verslappen, want na vorige week had sparta’25 zijn lesje wel geleerd.
    Na de rust was Frommel Smits ook in de kleedkamer achtergebleven en mocht Niels van Neerven het in de spits laten zien.
    Je zag ook gelijk dat O.S.S anders ging spelen, in de eerste helft zakte ze tot op de eigen helft in, in de tweede helft gingen ze een andere tactiek hanteren, door Sparta’25 gelijk vast te gaan zetten. Daar had Sparta’25 het veel moeilijker mee, waardoor O.S.S in de tweede helft ook iets gevaarlijker werd.
    In minuut 52 kwam daardoor ook de eerste goede kans voor O.S.S., maar dit werd goed opgelost door de verdediging van Sparta’25.
    Tussendoor probeerde Sparta’25 het nog wel om grote kansen te creëren, maar dit lukte niet echt meer in de 2e helft.
    In minuut 60 kon O.S.S. weer gevaarlijk worden. Ze kregen een vrije schietkans op het randje van de zestien meter, alleen de bal raakte nog net de cornervlag, dus liep dit met een siser af.
    Na veel meters gemaakt te hebben op de linkerflank, was het tijd voor Rens van Dijk om uit te gaan rusten en kwam er met Jens van Lierop vers bloed het veld in.
    Een paar minuten na de wissel, kwam O.S.S er weer gevaarlijk uit, maar kwam de aanvaller een voetlengte te kort om de bal in te tikken en rolde de bal rustig over de achterlijn.
    In minuut 74 was het dan eindelijk weer aan Sparta’25 om weer is een keer te gaan aanvallen. Jens van Lierop speelt iemand helemaal het bos in op de achterlijn. Hij legt hem goed terug op de zestien meter, waar Mike Jansen klaar staat om de bal tussen de palen te schieten, maar helaas lukt dit niet en eindigt het met een afzwaaier.
    Dan is het tijd voor de laatste wissel voor vandaag aan de zijde van Sparta’25. De aanvoerder van vandaag Niels van Oorschot verlaat het veld, waardoor Luc Hamelijnck de band overneemt. Liam Roche mag in het laatste kwartier nog laten zien, wat hij in huis heeft.
    1 minuut later, Is Jens van Lierop te laat en maakt hij een overtreding op een speler van O.S.S., waardoor hij van de scheidsrechter ook een gele kaart ontvangt.
    In de laatste 10 minuten werd Sparta’25 weer iets gevaarlijker, in minuut 82 gaf Mike Jansen een goede dieptepass op Yoeri Arts, maar Yoeri verzuimt het om de bal af te maken. Een paar minuten later werd Liam Roche nog diep gestuurd, maar helaas stuit hij op de keeper.
    De laatste kans van de wedstrijd was wel voor O.S.S., die kregen een vrije trap op een gevaarlijke plek, die bal werd goed voorgegeven, maar werd ook goed weggewerkt door de verdediging van Sparta’25.
    Sparta’25 had O.S.S. in de eerste helft zo goed als verslagen en houdt zeer gemakkelijk de drie punten op sportpark ’t Heereind.
    Volgende week staat de laatste wedstrijd in de poule van de beker op het programma. Een uitwedstrijd op sportpark De Schellen tegen Prinses Irene JO19-1. Dit duel is voor beide ploegen nog heel belangrijk, want de winnaar van dit duel gaat door naar de volgende ronde van de beker, dus kom dat zien, kom dat zien!!!!
    Net als vorig jaar hebben we ook dit jaar weer een misser van de week. Deze week was er eigenlijk geen discussie mogelijk over wie de misser van de week verdiende. Peer en ik waren het er gelijk over eens, dat Niels van Oorschot met zijn vrije trap die minimaal een meter of vijf over ging, deze week de bokaal mee naar huis mag nemen