• Sparta`25 JO11-1 – RKSV Nuenen JO11-1

  • Na twee moeilijke uitwedstrijden, tegen respectievelijk Geldrop JO11-1 en SV De Braak JO11-1, stond op zaterdag 27 september een thuiswedstrijd op sportpark `t Heereind op de kalender. Tegenstander was RKSV Nuenen JO11-1. Justin (geblesseerd) en Gino waren afwezig. Raf Kerkhof kwam het team versterken.

    Nadat Nuenen afgetrapt had, ontstond een mooi en fel voetbalduel. In de trainingen voorafgaand aan de wedstrijd was hard gewerkt aan duelkracht en doorzettingsvermogen, dat was meteen terug te zien. De eerste kansen waren voor Sparta`25, maar Daan en Jesse wisten niet te scoren. Dat lukte Nuenen wel. Een corner werd netjes binnengekopt: 0-1. Sparta`25 liet het er niet bij zitten en al gauw kreeg Jesse weer een mooie kans. Tim bracht snel hierna de gelijkmaker op het scorebord. Hij scoorde na een voorzet van Tijs. Het was echter Nuenen dat met een voorsprong de eerste periode afsloot: 1-2. Een kans voor Siem bracht hier geen verandering in.

    De tweede periode voetbalde Sparta`25 nog beter, er werd geknokt voor iedere bal. Dat leidde al snel tot de gelijkmaker. Jesse scoorde uit een voorzet van Siem. Ondanks de felle duels die Suim en Bram uitvochten met de aanvallers van Nuenen, was het een sportieve wedstrijd. Tim zorgde voor de eerste voorsprong van Sparta`25: 3-2! Kort daarna kreeg Nuenen een mooie kans, maar Jan redde goed. Kort hierna bracht Siem het verschil met Nuenen op 2 doelpunten: 4-2! Nuenen probeerde het deze periode nog wel, maar Jan en Raf Voorkwamen een tegentreffer. Kansen voor Jesse en Tim troffen geen doel.

    In de derde periode leek het vuurtje een beetje weg bij Sparta`25, terwijl Nuenen er een schepje bovenop deed. De verdediging van Sparta`25 werd vanwege een aanvallender Nuenen stevig op de proef gesteld. Diverse kansen werden onschadelijk gemaakt, maar desondanks wist Nuenen twee keer te scoren. Kansen voor Bram en Jesse troffen helaas geen doel. De laatste periode beloofde vanwege een 4-4 tussenstand in ieder geval spannend te worden!

    Sparta`25 probeerde de wedstrijd in de vierde periode snel naar zich toe te trekken. Kansen van Tijs en Jesse troffen nog geen doel, maar dat lukte Tim vervolgens wel: 5-4! Tijs bracht kort hierna de marge op 2 doelpunten, 6-4. Nuenen gaf echter niet op, zij scoorden snel de 6-5. Dit was de aanzet tot een spannende slotfase waarin iedere Spartaan knokte voor de overwinning. Sparta`25 was in deze fase net wat sterker en kreeg nog diverse kansen, maar gescoord werd er niet meer. Zo bleven de 3 punten in Beek en Donk na een leuke wedstrijd! Het team verdiende een groot compliment. Er werd hard gewerkt voor iedere bal en dat was knap na twee lastige wedstrijden.