• Sparta’25 heeft handhaving in eerste klasse binnen bereik; de scenario’s

 • Door de belangrijke overwinning bij TSC uit Oosterhout is Sparta’25 dicht bij handhaving in de eerste klasse E. Een ongekende prestatie, wetende dat in het vorige seizoen in de tweede klasse een relatief laag puntenaantal werd behaald van 39 punten waarmee het kampioenschap een feit was. Sparta’25 speelt nog twee wedstrijden: op zaterdag 18 mei om 18.00 uur thuis tegen nummer twee WNC en op zaterdag 25 mei om 18.00 in Goirle tegen hekkensluiter VOAB.

  De scenario’s:

  Om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen moet Sparta’25 minimaal achtste worden. Er zijn 4 ploegen die Sparta’25 niet meer kunnen achterhalen (VOAB, SV TOP, Moerse Boys en Erp). Het is zaak om verder minimaal nog 1 ploeg onder ons te houden (TSC, SC ’t Zand, Emplina, EFC of Sarto).

  • Als Sparta’25 zaterdag a.s. wint, is het vrij van alle degradatiezorgen en maakt het zelfs nog kans op een vierde plaats die recht geeft op het spelen van nacompetitie voor een plaats in de vierde divisie.
  • Bij een gelijkspel tegen WNC, is Sparta’25 afhankelijk van andere teams. Als TSC verliest van RBC is handhaving een feit. Handhaving is ook gerealiseerd als zowel Emplina en het SC ’t Zand verliezen of gelijkspelen. Zij spelen de laatste speelronde namelijk tegen elkaar en kunnen dan niet beiden over het puntenaantal van Sparta’25 heen gaan.
  • Zelfs bij een verlies tegen tegen WNC kan Sparta’25 mogelijk de directe handhaving vieren. Zowel Emplina en het SC ’t Zand moeten dan verliezen, zodat zij niet beiden Sparta’25 kunnen passeren in de laatste speelronde.

  Wij zien al onze supporters graag zaterdag op ons sportpark om ons vaandelteam aan te moedigen en ze het laatste zetje te geven om handhaving in de eerste klasse te bewerkstelligen.

  Na afloop van deze laatste thuiswedstrijd van Sparta’25 is er een gezellige afsluiting met DJ in ons clubgebouw. Hopelijk met de garantie dat Sparta’25 ook volgend jaar in de eerste klasse uitkomt.