• Sparta’25 haalt zwaarbevochten punt bij Mierlo Hout

  29 nov 2021
 • Het vaandelteam van Sparta’25 heeft zich op een koud, regenachtig en stil sportpark De Beemd naar een knap gelijkspel geknokt in de moeilijke uitwedstrijd tegen Mierlo Hout. Lang leek het erop dat Sparta’25 met een kleine nederlaag huiswaarts moest na een vroege achterstand en een rode kaart voor Freek Schoones. Sparta’25 hield de schade echter beperkt, scoorde een mooie gelijkmaker via Robin Knapp en was in de slotfase zelfs nog dicht bij een overwinning.

  Zoals verwacht had Sparta’25 het moeilijk tegen Mierlo Hout dat qua verliespunten gelijk stond met de groenwitten. De blauwwitten zien zichzelf als titelkandidaat en zijn voor Sparta’25 vaak een onneembare horde, zeker in uitwedstrijden. Ook in het begin kon Sparta’25 enkel met man en macht verdedigen. Enkele gevaarlijke aanvallen van Mierlo Hout leverden grote kansen, maar nog geen doelpunten op. In de vijftiende minuut was het wel raak toen de verdediging van Sparta’25 compleet openlag en Mierlo Hout gemakkelijk kon scoren. Meteen daarna was het bijna 2-0, maar het vizier van de aanvallers van Mierlo Hout stond niet op scherp. Pas in de 24e minuut stichtte Sparta’25 het eerste gevaar. Denzel Hajema brak door op links, maar werd gestuit voor hij echt tot een doelkans kon komen. Na een half uur was die kans er wel. Na een scrimmage op de rand van de zestien had een penalty gegeven kunnen worden, maar het leidde uiteindelijk toch tot een grote kans voor Sparta’25. Deze werd echter gemist. Daarna was Mierlo Hout weer de sterkere ploeg en mocht Sparta’25 blij zijn dat met een verschil van slechts een doelpunt de rust werd gehaald.

  Direct na rust waren er weer enkele kansen voor Mierlo Hout. Ternauwernood en met kunst- en vliegwerk werd een tweede tegentreffer voorkomen. Tot overmaat van ramp kreeg Freek Schoones na een uur spelen een rode kaart van scheidsrechter Verhaag na een tackle op een Mierlo Houtspeler. Een punt leek verder weg dan ooit. Enkele minuten later had het toch 1-1 moeten zijn. Tijn van den Berg kwam goed door en Denzel Hajema kreeg een vrije schietkans. Zijn schot ging echter over. Een sterke fase van Sparta’25 was echter ingezet. Mierlo Hout ging in overtal slechter spelen en kwam niet meer tot heel grote kansen. Sparta’25 rechtte de rug en kwam er steeds vaker gevaarlijk uit, ondanks het ondertal. In de 80e minuut leverde dit een treffer op van Robin Knapp die de bal na een fout van Mierlo Hout knap in de rechterbovenhoek schoot. Mierlo Hout zette alles op alles om alsnog de winst binnen te halen, maar het was Sparta’25 dat steeds dichter bij het doel van Mierlo Hout kwam. Ondanks enkele kansen en corners bleef het bij 1-1. Een mooie opsteker voor Sparta’25, dat na de zeperds tegen SCMH (beker) en RKVVO weer een mooi en belangrijk resultaat behaalde. Zeker de vechtlust biedt perspectief voor een succesvol vervolg van de competitie. Komende zondag staat een thuiswedstrijd gepland tegen De Valk uit Valkenswaard maar het is aan de KNVB of deze wedstrijd doorgaat. Selecties kunnen ’s avonds niet meer trainen. De vraag is of er nu, zonder trainingen, veilig wedstrijden kunnen worden gespeeld.

  Foto uit archief:
  Doelpuntenmaker Robin Knapp in actie tegen Braakhuizen