• Sparta’25 en Prinses Irene houden elkaar in evenwicht

• Een zonovergoten sportpark ’t Heereind vormde het decor voor een strijd tussen de nummers 3 en 4 in de tweede klasse G. Sparta’25 en Prinses Irene kwamen echter niet tot scoren. Zo stond er na het laatste fluitsignaal nog steeds een 0-0 op het scorebord.

Beide ploegen gingen van begin af aan op zoek naar een doelpunt. In de 10e minuut was Sparta’25 dicht bij het openingsdoelpunt. Een snelle uittrap van Bram Werdens bereikte Freek Schoones. Die rukte op naar het doel van de gasten maar zijn schot verdween in het zijnet. In de 20e minuut kwam de bal na een mooie aanval van de thuisploeg voor de voeten van Rick van Heijnsbergen. Zijn inzet werd een prooi voor doelman Mathijs Pluk.
    Hierna behield Sparta’25 het initiatief. Het leverde echter niet meer dan een serie corners op. Vanaf de 30e minuut kwamen de gasten uit Nistelrode een paar keer in de buurt van de goal van Bram Werdens, maar zonder succes. In de 43e minuut legde Sparta’25 een mooi lopende aanval van rechtsachter naar de linkerkant van het strafschopgebied op de mat. Het schot van Freek Schoones verdween over de goal van Prinses Irene.
    Zo gingen beide ploegen met 0-0 rusten.
    In de 50e minuut zorgde doelman Mathijs Pluk ervoor dat Philippe Cleutjens een hoge voorzet niet kon binnenkoppen. Direct hierna kreeg Prinses Irene een prima schietkans in de schoot geworpen. Bram Werdens bracht gelukkig redding voor de Spartanen.
    In de 62e minuut moest Freek Schoones iets te ver naar rechts in het strafschopgebied uitwijken en zag hij zijn schot over de goal verdwijnen. Twee minuten later was de spits van Sparta’25 op weg om de score te openen. Doelman Mathijs Pluk griste dapper de bal voor zijn voeten weg.
    Hierna leek Prinses Irene de openingstreffer te gaan noteren. Gelukkig kon Bram Werdens de kopbal van Martijn van de Akker keren. Even later voorkwam de paal een eigen doelpunt van Prinses Irene. In de 81e minuut kon doelman Mathijs Pluk maar ternauwernood een bal over de lat tikken.
    In de resterende tijd nam Sparta’25 nog een paar keer de goal van de bezoekers onder vuur. Maar succes hadden deze schoten niet. Zo deelden Sparta’25 en Prinses Irene de punten en behielden ze de derde en vierde plek op de ranglijst. Zondag 20 november speelt Sparta’25 in Mook tegen Eendracht’30. Aanvang van de wedstrijd is dan 14.00 uur.

Foto's: Teun Bevers (Prinses Irene)