• Sparta'25 boekt belangrijke overwinning opTSC

 • Sparta’25 boekte op moederdag een zeer belangrijke overwinning op TSC en nam daardoor de drie punten mee naar Beek en Donk. Hierdoor komen de Groen Witten weer een stap dichter bij hun doelstelling: klassebehoud te bewerkstelligen zonder in de nacompetitie in actie te hoeven komen.
  In de eerste helft zag het er nog niet naar uit dat Sparta haar tweede uitoverwinning van het seizoen zou gaan behalen. Het was TSC dat regelmatig vanaf de zijkanten gevaar wist te stichten. Na twee minuten spelen kreeg Sparta al de eerste waarschuwing maar het schot van TSC ging rakelings naast het doel.
  Even later kon Daan van Heijnsbergen uit een voorzet van Denzel Hajema vrij inkoppen maar helaas miste de kopbal kracht om het de Oosterhoutse doelman moeilijk te maken.
  Vijf minuten voor rust veroverde Daan van Heijnsbergen de bal van een verdediger van TSC en zag de doelman te ver voor zijn doel staan. Helaas mistte zijn schot van circa 35 meter het doel.
  De tweede helft kwam Sparta’25 beter uit de startblokken en was gedurende de tweede 45 minuten de betere partij waardoor TSC maar sporadisch voor het doel van Sparta wist te komen.
  In de 56e minuut dacht Sparta op een 0-1 voorsprong te komen door een doelpunt van Daan van Heijnsbergen echter de scheidsrechter had een handsbal waargenomen waardoor de stand 0-0 bleef.
  Toch konden de Beek en Donkse supporters na 75 minuten opnieuw juichen. Nu werd het doelpunt van Daan niet afgekeurd waardoor de 0-1 op het scorebord kwam.
  Vijf minuten later wist Sparta de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Rick van Heijnsbergen wist tot twee keer toe de bal te veroveren van een Oosterhoutse verdediger. Deze probeerde zich te herstellen maar bracht daarmee Rick in het strafschopgebied ten val. Een rode kaart voor TSC en een strafschop voor Sparta’25. Deze strafschop werd overtuigend verzilverd door Freek Schoones.
  In de laatste minuten kwam Sparta niet meer in de problemen tegen de 10 man van TSC waardoor de wedstrijd eindigde in 0-2.
  Met deze overwinning deed Sparta goede zaken en staat nu, met nog twee wedstrijden te spelen, op 3 punten afstand van de negende plaats welke nacompetitie zou betekenen.
  Volgende week zaterdag neemt Sparta’25 het op tegen WNC uit Waardenburg, de wedstrijd op Sportpark ‘h Heereind begint om 18.00 uur