• Wedstrijd: Sv De Braak G2 - Sparta '25 G1

  Datum : 19/09/2020

  Op een mooie nazomerdag eindelijk weer begonnen aan de competitie. Na een paar goede trainingen top gemotiveerd om er het beste van te maken, en de drie punten mee naar huis te nemen.

  In de eerste helft had Sparta G1 vooral het initiatief, achterin stond t goed, en op het middenveld had Sparta ook de touwtjes in handen. Dit leidde tot meerdere kansen, via Gerard, Sam, en ook Rico. Helaas werd regelmatig de verkeerde keuze gemaakt door niet, of te laat over te spelen.

  De 0-1 kon echter niet uitblijven, en na 13 minuten gaf Sam een panklare assist op Gerard, die voor de openingstreffer van t seizoen tekende: 0 - 1

  Na de 0 - 1 beet SV De Braak wat meer van zich af, en werd enkele keren zeer gevaarlijk.

  Via een corner, waarop keeper STefan heel goed reageerde, en een doorbraak door t centrum, redde Stefan wederom.

  In de tegenaanval ging Sparta G1 vrolijk door met kansen missen, via vooral Gerard, maar ook Mohammed en Sam (2x buitenkant paal) misten.

  Ruststand 0-1

  In de rust aangegeven dat we vanuit de eigen positie moesten blijven voetballen, omdat vooral achterin uit positie werd gelopen waardoor De Braak nogal eens ruimte kreeg.

  In de tweede helft begon Sparta G1 goed, in de 33ste minuut was er een scrimmage voor de goal, schot Gerard, en daarna een hele gevaarlijke inzet van Jeroen.

  Vlak daarna een juweel van een assist van Machiel die Gerard wegstuurde, helaas voorlangs.

  Meteen daarop zette Sam Gerard alleen voor de keeper, en eindelijk was in de 37e min. de 0-2 daar.

  De Braak nam echter meteen het initiatief over, en Sparta G1 werd steeds meer teruggedrongen.

  Er werd nauwelijks meer een aanval opgezet, en onderling helaas weinig gecoacht.

  Dit leidde in de 48e minuut tot verkeerd verdedigen van Ryan, wat via een snoeihard schot de 1-2 op het bord bracht.

  Af en toe werd er teveel voetballend gedacht, i.p.v. de bal maar een keer weg te schieten. Met de tong op hun schoenen is het dan extra moeilijk voetballen, en wat dan ook terecht gebeurde, is dat de 2-2 binnenviel in de 53e minuut.

  Met vereende krachten hebben we met zijn allen geknokt om dit puntje binnen te houden, en dat is gelukt.

  Goed gewerkt mannen !!!!!!

  Met sportieve groet, Sportjournalist Herman

  Als we volgende keer goed overspelen, en zuiniger op onze kansen zijn, dan komt alles goed. Let daarnaast ook op t vanuit je positie voetballen, dan blijft de organisatie altijd overeind, wat het voetbal zoveel makkelijker maakt.