• Spannende wedstrijd eindigt onbeslist

• Na 3 overwinningen in evenveel wedstrijden was de wedstrijd van vandaag een echte “topper”. Onze tegenstander Blauw Geel’38/JUMBO 3 stond voor vandaag namelijk gedeeld (met Sparta’25 4 en ELI 2) op de 1e plaats. Ook zij hadden 9 punten. Achtereenvolgens wonnen zij van Venhorst, Mariahout en ASV’33.

Op een redelijk (zwaar) bespeelbaar C veld kwamen de Veghelaren furieus uit de startblokken. Er werd op bijna elke opbouw van de Spartanen direct druk gezet. Dit resulteerde dan ook vroeg in de wedstrijd in een 0-1 voorsprong. Ook daarna waren er voldoende mogelijkheden voor Blauw Geel’38/JUMBO 3 om deze voorsprong uit te breidden en de wedstrijd misschien wel voortijdig te beslissen. Slechte afronding zorgde er echter voor dat het slechts 0-1 bleef. Langzaam aan lukte het Sparta’25 4 om onder de druk uit te voetballen. De spaarzame kansen waren echter nog niet besteedt aan onze voorwaartsen, wat betekende dat we met een 0-1 achterstand de rust in gingen.

Nadat Blauw Geel’38/JUMBO 3 ook in het begin van de 2e helft nog een 100% kans kreeg (die niet benut werd) waren het voornamelijk de Spartanen die vanaf toen de klok sloegen. Er werd nog een extra schepje bovenop gedaan en voor elke bal gevochten. Al heel snel leverde die inzet een doelpunt op. Een goed hard afstandsschot van Janick de Wit kwam via de binnenkant paal terecht bij Co Verhoeven. Met zijn linkervoet schoof hij de bal uiterst secuur in het doel (1-1). Vanaf dat moment in de wedstrijd was het wachten op de 2-1. Blauw Geel’38/JUMBO 3 kwam er nog af en toe uit maar echt gevaar leverde dat niet op. Sparta’25 4 werd daarentegen nog een paar keer gevaarlijk en als ………….. de overtreding op Andy van de Vegt “in de 16” juist zou zijn beoordeeld dat hadden ze wellicht op voorsprong kunnen komen middels een penalty. Helaas zag de scheidsrechter het in tegenstelling tot de spelers van Sparta’25 en de begeleiding van Blauw Geel’38/JUMBO 3 !! (bleek na afloop van de wedstrijd) anders. Eind uitslag 1-1 waarbij Blauw Geel’38/JUMBO 3 zichzelf in de 1e helft tekort deed en waarbij Sparta’25 in de 2e helft goed terug kwam en o.b.v. van deze helft de overwinning verdiende.

Onze volgende wedstrijd is op 7 november 2021 in en tegen Gemert.
    Het derde team van Gemert is dan de tegenstander.
    Aanvang wedstrijd 12:30 uur.