• In Memoriam - Bert Biemans

  Deze week ontvingen wij het droevige bericht dat zaterdag 31 oktober, op 80 jarige leeftijd ons lid Bert Biemans is overleden. Bert was 55 jaar lid van onze vereniging.

  Vanaf 1965 was hij een fervent supporter van ons vaandelteam. Bezocht vele jaren zowel de uit- als thuiswedstrijden van onze vereniging. Overal waar Bert kwam herkende men hem met zijn groen-witte hart, zijn onweerstaanbare humor en de geur van pijptabak.

  Uiteraard maakte hij de legendarische kampioenschappen mee in 1972 en later in 1984. Supertrots was hij op zijn Sparta ’25. Toen de jaren begonnen te tellen nam hij zijn eigen stoel mee om plaats te nemen op de staantribune. Pijp in de mond en soms ook de scheidsrechter corrigerend op zijn droge humoristische wijze. 

  Binnen Beek en Donk was Bert ook een markant persoon. Hij had een bouwbedrijf en later ook nog een doe-het-zelf zaak. Uiteraard was hij in al die jaren sponsor van zijn voetbalclub. Maar Bert was ook bekend om zijn wonderbaarlijke creaties tijdens de carnavalsoptochten waarmee hij vele prijzen won. Een bijzonder mens, dat was hij.

  Op de rouwkaart van Bert staat het precies omschreven met een uitspraak van Abraham Lincoln:
  “ Karakter is als een boom – Reputatie is zijn schaduw “
  Vrij vertaald de schaduw is wat we erover denken maar de boom is de werkelijkheid.

  In Bert Biemans verliezen we naast een lid en oud-sponsor ook een bijzonder man. Wij hopen dat de mooie en fijne herinneringen aan Bert, zijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen de kracht geven om dit verlies een mooi plaatsje te geven. Bert bedankt voor je support.