• Ook VOW 2 wordt aan de zegekar gebonden

  3 okt 2021

 • Menigeen zal een afgelasting verwacht hebben en er was zelfs een speler (FK) die het gehoopt had. Maar om 12:00 uur stonden wij toch aan de aftrap op een redelijk goed voetbalveld in Zijtaart voor onze 2e competitiewedstrijd. Het is een repeterend verhaal maar ook vandaag deden er diverse spelers mee uit andere seniorenteams van Sparta’25.

  De wedstrijd was net een kleine 10 minuten onderweg toen we al tegen een 1-0 achterstand aankeken. Matig ingrijpen van ons centraal verdedigingsduo gaf de robuuste spits van VOW de mogelijkheid om vanaf 16 meter uit te halen. Peter-Jan Happé, vervanger van onze Zwarte Panter, was kansloos op zijn schuiver in de rechter beneden hoek. Na deze vroege achterstand waren het diverse Spartanen die het doel van de goalie uit Zijtaart van afstand onder vuur namen. Thijs Kluijtmans was het dichtste bij een doelpunt met een gevaarlijk afstandsschot dat buiten bereik van de doelman op de lat uiteen spatte. De doelpoging, enkele minuten later, van Frank Kohlen werd nog vakkundig door de keeper tot hoekschop verwerkt. Uit de aansluitende hoekschop konden de Spartanen de stand toch in evenwicht brengen. Het was Hans van Eert die met een snoekduik de 1-1 binnenkopte. Degene die deze week aan de beurt is om de shirtjes te wassen zal er waarschijnlijk een dagtaak aan hebben om ook het shirt van Hans van Eert schoon te krijgen. Na deze gelijkmaker werd er in korte tijd 2x gescoord. Eerst was het Bart van der Kruissen die de 1-2 aantekende (uit een penalty) en even later maakte Frank Kohlen de 1-3.

  De 2e helft was koud 5 minuten oud toen de wedstrijd in het slot werd gegooid d.m.v. van een vierde doelpunt. Een mooie crosspass van Ron van Vijfeijken op Frank Kohlen, werd door laatstgenoemde middels een goede voorzet afgeleverd bij Bart van der Kruissen. Het was voor Bart eenvoudig om de 1-4 te scoren. Buiten meermalig onbesuisd ingrijpen van één en dezelfde VOW verdediger (wat hem ook terecht geel opleverde) en de 1-5 door een goed doelpunt van Mark van der Heijden gebeurde er niet al teveel meer. Of ……………. jawel ……………………… er was nog iets wat de vermelding waard is. Op twintig minuten voor het einde van de wedstrijd kwam er namelijk aan Spartaanse kant een speler met fel LICHTBLAUWE voetbalschoenen het veld in. Achteraf bleek dat deze speler zijn eigen voetbalschoenen vergeten was en dat hij deze lichtblauwe exemplaren mocht lenen van een ploeggenoot. Als jeugdtrainer/-coach is het maar goed dat zijn jeugdteam niet op de hoogte is van deze blunder. Of niet, Michel de Groot?

  Volgende week komt het tweede team van Venhorst ons bezoeken.
  Aanvang wedstrijd om 10:00 uur op sportpark ’t Heereind in Beek en Donk.