Noodoproep vanwege mogelijke opzegging G voetbal in Laarbeek

Gepubliceerd op 10 oktober 2018

In 2003 werd onze vereniging verrijkt met de oprichting van het voetbal voor mensen met een beperking. Een geweldig initiatief nu precies vijftien jaar geleden.

De integratie van mensen met een beperking in het voetbal heeft onze vereniging veel gebracht. Vele bijzondere momenten, vele kampioenschappen, het jaarlijkse Daan van Sleeuwen G – Voetbaltoernooi en vele blije gezichten.

Voor het eerst in het bestaan van het G-voetbal komen we begeleiding tekort. We hebben op dit moment twee G-voetbalteams. Het 1e elftal heeft voor dit jaar voldoende leiders maar het 2e elftal heeft geen leiders. Een team zonder leiders op pad sturen wil Sparta’25 niet en is ook niet gewenst.

Via deze speciale nieuwsbrief willen we een beroep doen op alle mensen binnen Sparta’25 aangezien we dringend op zoek zijn naar leiders voor ons 2e G-voetbalteam.

Het 2e G-voetbalteam speelt in de tweede klasse en bestaat uit voetballers in de leeftijd van 21 tot 50 jaar. Het is een leuk team wat elke wedstrijd hard werkt om in deze zware competitie een mooi resultaat te halen. De wedstrijden worden gespeeld op zaterdagmiddag. Bij thuiswedstrijden is de aanvang 13.00 uur waarbij het team een vaste scheidsrechter heeft. De aanvang van de uitwedstrijden is wisselend. Het vervoer wordt geregeld door Sparta’25 waarbij de uitwedstrijden worden bezocht met een busje. De leider hoeft dit niet te regelen. De taak van de leider is het begeleiden van het team. Het verzorgen van de wissels, het aanmoedigen en soms corrigeren van de spelers. Doel is om alle betrokkenen (spelers, leiders, scheidsrechter, supporters) een sportieve en gezellige wedstrijd te bezorgen.

Wat wil het team graag?

Het 2e G-voetbalteam zou graag een vaste leider willen op de zaterdag. Zie jij dit als een mooie uitdaging dan horen we graag van jou. Sparta’25 zorgt ervoor dat je ingewerkt wordt en dat je er niet alleen voorstaat.

Het is echter ook de mogelijkheid om met een groep (pool) leiders te gaan werken. Op dit moment zijn er al twee personen die hebben aangegeven dat ze het team wel een keer willen begeleiden. Als het aantal mensen in deze pool naar vijf of zes kan worden verhoogd, dan betekent het dat je maximaal vier keer per jaar het team ondersteunt. Dit kan dan allemaal in overleg plaatsvinden.

Mocht het ons niet lukken om hiervoor voldoende vrijwilligers te vinden dan zijn we genoodzaakt om één van de twee teams terug te trekken uit de competitie. Dit zou vooral voor de spelers, maar ook voor Sparta’25 en het G-voetbal binnen Laarbeek een groot verlies zijn.

Ik zou eenieder derhalve willen vragen om over bovenstaande noodoproep eens goed na te denken. Ga er niet meteen vanuit dat een ander het wel doet. De G-voetballers hebben jou nodig!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Sven van Leuken, Voorzitter Jeugdcommissie, tel. 06-53208142 of mail: jeugdzaken@sparta25.nl

Sandra van de Weijer, Commissie G-voetbal, tel. 06-14903986 of mail: m.gramser@upcmail.nl

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25