Groot verzet tegen kanker

Gepubliceerd op 04 februari 2019

Op deze website hebben wij in 2014 aandacht besteed aan de toenmalige trainer/leider Roel Janssen. Hij deed dat jaar mee aan de Alpe d’HuZes met het team WeClimb4You samen met Spartaan Robert Engels. Inmiddels is Roel onze voorzitter en gaat hij dit jaar een nieuwe uitdaging aan. Op 6 september 2019 zal hij meedoen aan Groot Verzet tegen Kanker en zal hij de Mont Ventoux beklimmen. Wederom een aangrijpend verhaal van hem:

Beste Spartanen,

In 2003 is mijn schoonvader op 52-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker.

In juni 2014 heb ik meegedaan aan het evenement Alpe d’HuZes. Het was een hele zware opgave destijds. Maar ik wilde koste wat het kost mijn schoonvader eren en een steentje bijdragen aan de medische wereld om kanker voorgoed te verbannen.

Voor mijn schoonvader heb ik dat jaar zes keer de Alpe d'Huez beklommen. Ons team haalde toen een geweldig groot geldbedrag op voor het KWF. Dat gaf een zeer goed gevoel. Opgeven was toen en is ook nu voor mij geen optie. Zeer recent kreeg mijn schoonmoeder te horen dat ook zij alvleesklierkanker heeft. Je vraagt je dan af: hoeveel pech kan een gezin hebben? Mijn gezin zal schoonmoeder steunen waar mogelijk en als teken van steun stap ik weer op de fiets en ga ik de uitdaging opnieuw aan, nu met de Stichting Mont Ventoux. Hun evenement luidt Groot Verzet tegen Kanker.

Ook binnen onze vereniging zijn vele voorbeelden bekend van Spartanen die aan deze vreselijke ziekte zijn overleden én Spartanen die hiertegen nu nog vechten. Ook voor die Spartanen zal ik deze uitdaging aangaan. Gelet op de slechte prognose voor mijn schoonmoeder, zij heeft nog maar 3-6 maanden te leven, zal ik straks fietsen ter nagedachtenis aan haar en wederom om mijn steentje bij te dragen aan het verbannen van deze vreselijke ziekte. Voor mijn schoonmoeder is het te laat, maar voor vele anderen mogelijk niet.

Namens team Peelland Advocaten, het KWF en de talrijke lokale, kanker gerelateerde instellingen die door Stichting Mont Ventoux financieel worden gesteund, vraag ik jullie het volgende: Laat jullie hart spreken en doneer een bijdrage. Dit doe je door naar mijn persoonlijke pagina te gaan: https://www.grootverzettegenkanker.nl/roeljanssen en te doneren. Bij voorbaat dank.

Jullie voorzitter

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25