• "Ik kijk er in ieder geval erg naar uit om weer te voetballen bij een mooie club zoals Sparta"

  30 jun 2021
 • Robin, Hoe voel je je?
  Ik voel me wel oké. Momenteel niet helemaal fit door een rugblessure die al wat langer speelt, maar lijkt steeds meer de goede kant op te gaan.

   

  Hoe kijk je terug op de laatste vier jaar bij H.V.C.H.?

  Ik kijk wel heel positief terug op de laatste vier jaar. Bij H.V.C.H. heb ik de mooiste wedstrijden mogen mee maken. Altijd een goed gevulde kantine, bij voor- en tegenspoed, leuke staf. Kortom, ik heb er fijne jaren gehad.

   

  Waarom heb je na deze vier fijne jaren toch weer voor Sparta’25 gekozen?

  Bij Sparta heb ik ook een zeer fijne tijd gekend, ook al was het maar één jaar. Na dat jaar heb ik regelmatig contact gehad met wat mensen van de club, waaronder Mark Vermeulen. Sinds anderhalf jaar ben ik zelf ook woonachtig in Beek en Donk, wat het natuurlijk makkelijker maakt. Daarnaast wordt er hier nog steeds op een behoorlijk niveau gevoetbald. Ik heb heel wat fijne reacties gekregen van oude bekende binnen Sparta.

   

  Wat is je mooiste herinnering aan één jaar Sparta?

  Dat kan ik me nog best goed herinneren. Dat was namelijk de tweede competitiewedstrijd van dat seizoen, op een zaterdagavond. We speelde die wedstrijd tegen Bergeijk (2-1 overwinning), waar Patrick Methorst trainer was.

           

  Waar ga je komend seizoen met Sparta’25 eindigen?

  Vind dat heel moeilijk in te schatten. Ik ken de competitie niet heel goed. Toen ik in 2016/2017 bij Sparta speelde, was dat in de 3e klasse. Daarnaast is er door Corona al wat langer niet gespeeld en heb ik niet echt een beeld bij. Wél weet ik dat Sparta het voor een promovendus in het seizoen 2019/2020 niet slecht deed. Daarnaast hebben we een jonge, frisse groep met genoeg rek.

   

  Heb je de nieuwe trainer al gesproken? Zo ja, hoe was dit contact?

  Ja, ik heb zeker een aantal gesprekken gevoerd met de trainer. Op basis van dat contact heb ik mijn besluit gemaakt en kom ik terug naar Sparta. Patrick komt op mij over als een gedreven trainer met behoorlijk wat ervaring in het verleden.

   

  Op welke positie wil je jezelf focussen komend seizoen?

  Wil me nu nog niet op een vaste positief focussen. Eerst maar eens helemaal fit worden en wennen aan de speelstijl van het elftal. Dan moet ik laten zien dat ik in de basiself hoor te staan, dan zal het ergens in de voorhoede zijn. Ik kijk er in ieder geval erg naar uit om weer te voetballen bij een mooie club zoals Sparta.