• Historie

  Hoe het begon...

  Sparta werd opgericht op 19 maart 1920 in de "bovenzaal" van de Mgr. Verhagenstraat. Dit gebeurde onder leiding van oud-postkantoordirecteur H. Colen. Sparta was een Donkse vereniging. Beek had een eigen vereniging: BVV.
  De clubkleuren zouden rood-wit worden. Immers:dit waren de kleuren van de Donkse Sint Leonardusschut. Een plaatselijke winkelier had echter goedkoop groen-witte shirts op te kop kunnen tikken. Sindsdien zijn de clubkleuren groen-wit.

  Heroprichting

  In 1925 waren de activiteiten van Sparta nagenoeg tot het minimum geslonken. Zodoende besloot de kern van de vereniging de voetbalclub nieuw leven in te blazen. Men besloot tijdens de heroprichting om het jaartal van de heroprichting toe te voegen aan de naam. Vanaf dat moment is de vereniging bekend als Sparta'25

  Het grootste succes

  In 1972 behaalde Sparta'25 het grootste succes in haar historie: Sparta'25 werd Algemeen Amateurkampioen van Nederland. In een tweeluik met zaterdagamateur Zwart-Wit'28 uit Rotterdam. De eerste wedstrijd (in Rotterdam) werd door Sparta'25 met 0-1 gewonnen. In de thuiswedstrijd werd de klus geklaar door een 2-1 overwinning op het eigen sportpark de Koppelen.

  Heden

  Sparta’25 is nu een vereniging met circa 1.000 leden. Het kenmerkt zich door de vele vrijwilligers die ieder op zijn/haar eigen manier een steentje bijdragen. De wedstrijden worden gespeeld op sportpark ’t Heereind te Beek en Donk.