Historie

Onder leiding van oud-postkantoordirecteur H. Colen werd Sparta 19 maart 1920 opgericht in de bovenzaal van de Mgr. Verhagenstraat. In het begin zou de clubkleur rood-wit worden (de kleur van de Donkse St. Leonardusschut),  maar omdat een plaatselijke winkelier goedkoop groen-witte shirts op de kop kon tikken werd het groen-wit. Sparta'25 begon destijds als "Donkse" vereniging. Beek had een eigen voetbalvereniging (BVV). Sindsdien zijn de clubkleuren Groen-Wit

Teamkleuren Teamkleuren Teamkleuren
Teamkleuren
Teamkleuren
Tenue

De activiteiten van Sparta waren in 1925 nagenoeg tot het minimum geslonken,  zodoende besloot de kern van de vereniging de voetbalclub nieuw leven in te blazen. Men besloot tijdens de heroprichting, het jaartal van oprichting toe te voegen aan de naam. Zo kennen we onze vereniging niet anders meer als Sparta'25.

Het sportieve hoogtepunt behaalde Sparta'25 in het jaar 1972 toen het algehele landskampioenschap bij de amateurs werd behaald.

Sparta’25 is nu een vereniging met ruim 1.000 leden met een groot contingent vrijwilligers. De wedstrijden worden gespeeld op Sportpark ’t Heereind te Beek en Donk.

Op onze website is een schat aan archiefmateriaal te vinden.

Klik hier voor onze Erelijst

 

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Sparta'25