• Ausputzers en Sparta-4 winnen Sparta'25-kwis

  4 apr 2022
 • De kwisavond welke afgelopen zaterdag 2 april plaatsvond in ons clubgebouw kende achteraf toch twee winnaars. De Ausputzers en Sparta -4. Door een foutje bij de telling kreeg Sparta -4 dat tot winnaar was uitgeroepen, vier punten te veel. Door deze correctie blijkt achteraf dat er twee winnaars zijn van de kwisavond.

  Het team van de Ausputzers bestaande uit Josine van Hoof, nestor Jo Vaessen, Pieter Swinkels en Arno van de Boogaard behaalde door deze correctie evenveel punten als het team van Sparta -4 (Michael Otten, Pepijn Kluijtmans, Harm Snijders en Mark van Zutven). Dit team wist zich hierdoor voor de vierde keer als winnaar te onderscheiden.

  Het maximale aantal teams had zich aangemeld. Op 10 onderdelen moesten de teams zich buigen over vragen, foto’s, video’s en geluid m.b.t. film, tv, muziek, voetbal, sport algemeen en Sparta ’25. In de rode draad konden de bierproevers aan de slag. In een bomvolle kantine werd tijdens de muziekronde luidkeels meegezongen bij de diverse fragmenten die de deelnemers af moesten maken. Timo de Wit, lid van het jongste team dat deelnam aan de kwisavond, zag zichzelf tot zijn eigen verbazing terug in de filmpjesronde als pupil van de week in 2013. Ook moest men de teamaanvoerders herkennen die via snapchat een ander uiterlijk hadden gekregen. Hilariteit volop. Van totaal tien collega sportparken was de route gefilmd van kleedlokaal naar veld en kantine. Meestal herkenbaar omdat de deelnemende voetballers deze gang op zondag vaker hebben gemaakt.

  Tot aan de laatste ronde bleef het spannend wie zich tot winnaar mocht laten huldigen van deze kwisavond. In totaal moest elke team ruim 400 vragen beantwoorden waardoor de jury in de bestuurskamer de taak had om 8.000 antwoorden te controleren. Rond half twaalf konden de organisatoren Pieter Jans en Jan Leenders de uitslag bekend maken. Daarna werd er nog gezellig nagepraat over een fantastische en zeer geslaagde kwisavond in ons clubgebouw.

  De antwoorden van de quiz zijn te vinden op deze pagina (U vindt de link aan de rechterkant van de pagina)