Spartaantjes

De Spartaantjes zijn de allerkleinsten van Sparta'25. Het is een leuke en ontspannen manier voor kinderen om in aanraking te komen met voetbal en met Sparta'25. Bij andere verenigingen staat deze groep ook wel bekend als "kabouters" of "mini's".

Voor de KNVB begint voetbal voor kinderen pas vanaf de leeftijd van 6 jaar. Dat is officieel het eerste F-jaar (F staat voor de jongste jeugdcategorie bij de KNVB). Dat is ook de leeftijd dat kinderen in competitieverband gaan voetballen.

Bij Sparta'25 hebben we dus de Spartaantjes. Als uw kind (bijna) 5 jaar is, dan is hij of zij van harte welkom bij de Spartaantjes. Op zaterdagochtend om 9.15 uur (tot 10.15 uur) verzamelen iedere week de allerkleinsten van Sparta'25 op ons mooie hoofdveld om spelenderwijs met elkaar te trainen. De Spartaantjes spelen dus nog geen wedstrijden in competitieverband tegen andere verenigingen. Het gaat vooral om plezier op te wekken met betrekking tot het spel waarbij kinderen ook leren om met elkaar iets te ondernemen. De basisprincipes van het voetbal oppikken en op een leuke manier in aanraking komen met andere kinderen. En ondanks het ongedwongen karakter zult u verbaasd staan wat deze kinderen in korte tijd leren.

Bij de Spartaantjes gaat alles een beetje zoals in het echt, dus na de training is de derde helft met elkaar in de kantine om nog wat na te kletsen onder het genot van een glaasje ranja.

Als kinderen (bijna) 6 worden of net zijn geweest stromen ze door naar de F-jeugd. Ze worden ingedeeld in een F-team en gaan op zaterdag competitie spelen en door weeks trainen.

Als Sparta'25 hechten we veel waarde aan de Spartaantjes omdat het de kweekvijver is van nieuwe leden en talentjes. Het is vaak ook het eerste moment dat de ouders in aanraking komen met de vereniging. Om dit belang tot uitdrukking te brengen hebben we in Frans van Heijnsbergen een vaste waarde die de trainingen van de Spartaantjes leidt. Frans is al vele jaren verbonden aan Sparta'25 en al jaren het gezicht van de Spartaantjes. Frans leidt iedere week de training en wordt daarbij geholpen door een aantal assistenten.

Wat heeft u nodig om te starten bij de Spartaantjes?

Het is niet nodig om meteen lid te worden. Omdat het voor uw kind allemaal nieuw is en best spannend, mag hij of zij de eerste en tweede keer best meedoen om eens te kijken of het leuk is. Daarna kun je lid worden. Het aanmeldingsformulier kunt u downloaden.

Voetbalschoenen en scheenbeschermers zijn verplicht. Sparta zorgt zelf voor een prachtig groen/wit shirt voor de Spartaantjes. In de winter is een trainingspak verplicht. In de zomer bijvoorbeeld een kort sportbroekje.

Je mag gewoon aansluiten op zaterdagochtend, je hoeft je niet apart aan te melden. Gewoon laagdrempelig en ongedwongen. Als ouder/ verzorger bent u er in de kleedkamer natuurlijk altijd bij om uw kind te helpen met aan- en uitkleden.

Kom vooral een keer kijken op zaterdagochten om 9.15 uur op het hoofdveld en laat je besmetten door het enthousiasme van de allerkleinsten van Sparta'25! Neem ook eens een kijkje op de teampagina van de Spartaantjes.

Graag tot ziens bij de Spartaantjes!