Spelerspas

Alle leden van Sparta’25 vanaf de D-pupillen (met uitzondering van de G-voetbaljeugd) moeten in het bezit zijn van een spelerspas. Met deze pas kan je aantonen dat je lid bent van onze voetbalvereniging en de KNVB. Zonder de spelerspas mag je niet deelnemen aan voetbalwedstrijden.

De persoonsgebonden spelerspas is voorzien van je pasfoto, naam, relatienummer en de naam van onze club. Spelers voor wie een spelerspas in aanvraag is, ontvangen een tijdelijke pas.

Bij Sparta'25 worden de spelerspassen per elftal in een verzamelmapje bijgehouden door de leider. Hij zorgt er voor dat de passen voor aanvang van de wedstrijd opgehaald worden in het clubgebouw of de jeugdruimte. De leider van een team zorgt er ook voor dat na afloop van de wedstrijd de pasjes weer op hun plek terugkomen.

Voor de wedstrijd kunnen de pasjes door de scheidsrechter gecontroleerd worden om te kijken of ze nog geldig zijn en er geen spelers zijn opgesteld die niet aan de wedstrijd mogen deelnemen.

Spelers die zich misdragen tijdens de wedstrijd kunnen met behulp van de spelerspas makkelijk achterhaald worden, waardoor de betreffende speler passend gestraft kan worden.

Wat is de geldigheidsduur van een spelerspas?

De geldigheidsduur van de passen is met ingang van 1 december 2010 aangepast. Vanaf deze datum gelden de onderstaande regels

Aanvraag tot 1 december 2010:

geldigheidsduur pas voor Junioren, D-pupillen en senioren is 5 jaar.

Aanvraag na 1 december 2010:

geldigheidsduur pas voor Junioren en D-pupillen is 4 jaar en voor senioren 10 jaar.

Bij overschrijvingen, verlies of diefstal en naamswijzigingen verenigingen blijft de huidige geldigheidsduur van toepassing.

Voor meer informatie mail naar voetbalzaken@sparta25.nl