Jeugd

In 1938 werd er een eerste voorzichtige poging gewaagd het jeugdvoetbal bij Sparta’25 van de grond te krijgen. Jammer genoeg mislukte dat in eerste instantie. Het werd opnieuw en met meer succes geprobeerd in 1944. In het seizoen 1946-1947 konden we van start met een competitie tussen buurtclubs in de omgeving.
Jan Verhofstadt was de eerste hoofdleider.

Vanaf 1950 kwam een man aan het roer die gerust de vader en de grondlegger van het juniorengebeuren bij Sparta’25 genoemd kan worden, Antoon van Berlo. In 1965 (bij het 40 jarig bestaan van onze club) bestond de jeugdafdeling uit 11 elftallen. Er werd begonnen met spelen aan de Lekerstraat. Vervolgens trok men naar het Julianapark, toen Bemmer en via een veld bij de fabrieken van PFG van Thiel kwam ook de jeugd op de koppelen terecht.

Vanaf 1970 begon het jeugdvoetbal bij Sparta’25 echt goed door te breken. Met Sjouk Janssen als grote animator kwam een ambitieus jeugdplan van de grond en was onze vereniging een van de eersten die gebruik maakte van het fenomeen STK (Sport Technisch Kader) In de jaren die volgde werden mooie resultaten behaald onder het toeziend oog van de diverse jeugdcoördinatoren die bij Sparta’25 werkzaam waren.

Sparta’25 hecht veel waarde aan haar Jeugdafdeling, want de jeugd heeft de toekomst. Dit geldt zeker voor een vereniging als Sparta’25. Sparta’25 legt daarom veel nadruk op de jeugd van de vereniging. De trainers van de jeugd krijgen een trainersadvies, waarmee de opleiding van de trainers kan worden verbeterd. Daarnaast is de vereniging bezig met het opzetten van een speler-volgsysteem, waarmee de spelers in de toekomst beter en op de juiste sterkte kunnen worden ingedeeld.

In de vereniging wordt onderscheid gemaakt tussen de zogenaamde standaardteams (JO19-1, JO17-1, JO15-1, JO13-1), de teams net onder de standaardteams (JO19-2, JO17-2, JO15-2 en JO13-2) en de overige teams. De doelstellingen bij de standaardteams en de teams net onder de standaardteams richten zich zowel op prestatie als op plezier in het voetbal. De doelstellingen bij de overige teams richten zich vooral op het plezier in het voetbal.  

Voor meer informatie over het jeugdbeleid, kijk op onze speciale Sparta'25 jeugdwebsite via http://www.sparta25jeugd.nl/