Veelgestelde vragen

Waar vind ik de afgelaste wedstrijden?

Een aantal malen is de vraag ondertussen gesteld waar de pagina van de afgelastingen is. Welnu die is er niet. Als er door de wedstrijdsecretaris een wedstrijd wordt afgelast dan zal er een rode melding komen in de bovenste menubalk (zie foto). tevens staat er een nummertje bij in rood. Dit nummer correspondeert met het aantal afgelaste wedstrijden. Het systeem zal automatisch de melding geven als een wedstrijd is afgelast. Als je op de rode melding klikt wordt je automatisch doorgelinkt naar de betreffende afgelaste wedstrijd (en).

Dus: geen rode melding is geen afgelasting. Zie foto hieronder.

 

Vanaf welke leeftijd mag je voetballen?

Als je (bijna) 5 jaar oud bent kun je aansluiten bij de Spartaantjes. Dit is de jongste groep binnen Sparta'25 (JO6) die iedere zaterdag om 9.15 uur trainen op hwet hoofdveld. Ze spelen nog geen wedstrijden maar trainen dus wel iedere week. Als je eerst een keer wil proberen om te zien of je het leuk vindt mag je altijd een keer komen proeftrainen.

Als je 6 jaar oud bent (wordt) wordt je een JO9 ("F-je") en ga je in een team competitie spelen.  

Hoe kan ik vriendschappelijke wedstrijden regelen?

Het is altijd mogelijk om vriendschappelijke wedstrijden te voetballen. Het wel van belang dat je hierover altijd contact opneemt met vriendschappelijkjeugd@sparta25.nl. Dit geldt zowel voor mensen van Sparta'25 zelf als van verenigingen die vriendschappelijk met Sparta'25 willen voetballen. Dus nooit zelf iets regelen, altijd in samenwerking met het lid van de jeugdcommissie die gaat over vriendschappelijke wedstrijden. Het gaat niet alleen om de wedstrijd maar ook om de beschikbaarheid van velden/ materialen en de aanwezigheid van een terreinmeester. Kortom altijd even centraal overleggen en afstemmen. 

Wat voor kleding moet ik aanschaffen als ik ga voetballen?

Voetbalschoenen, scheenbeschermers, sokken van Sparta'25 en een wit broekje. Het shirt krijg je iedere week van Sparta'25. Sparta'25 wast zelf alle shirts uit. De kleiding is te koop bij Sportshop Laarbeek in Beek en Donk. Voor de kledinglijn klik hier. 

Waar kan ik me aanmelden en afmelden als lid?

Carmen Vereijken (ledenadministratie@sparta25.nl) voert onze ledenadministratie. Bij haar moet je aan en afmelden. Voor meer informatie over aanmelden zie ook onder Digitaal ledenformulier. Als je jouw lidmaatschap wilt opzeggen dan ben je zelf verantwoordelijk voor de actie richting de ledenadministratie. Een berichtje aan jouw leider/ trainer dat je gaat stoppen is derhalve NIET voldoende. Er dient door het betreffende lid (of ouder verzorger) via de ledenadminstratie opgezegd te worden. Gebruik hier voor de link van het digitaal ledenformulier. 

Is er ook meisjes en damesvoetbal bij Sparta'25?

Ja, zowel bij de meisjes als bij de dames wordt gevoetbald bij Sparta'25. De meisjes zijn verdeeld in verschillende leeftijdsgroepen. Bij de dames hebben we 1 seniorenelftal. Bij de meisjes een MO17 team. Voor informatie kun je terrecht bij voetbalzaken@sparta25.nl 

Wanneer wordt er getraind?

Dat is afhankelijk in welk team je bent ingedeeld. Van maandag tot en met donderdag wordt er doorgaans getraind tussen 18.00 uur en 21.30 uur. 

Op welke dagen worden de wedstrijden gespeeld?

De jeugd speelt op zaterdag, de senioren op zondag. 

Hoeveel bedraagt de contributie?

Voor de actuele bedragen zie ledeninfo op de website. Op de algemene ledenvergadering kan besloten worden contributies te verhogen. Klik Contributie voor de actuele contributiebedragen. 

Kan ik mijn contributie gedurende het seizoen opzeggen?

Nee, contributie is per jaar en loopt van 1 juli tot 1 juli. 

Hoe kan ik bijdragen aan de vereniging?

Sparta'25 vindt het fantastisch als u ons wil ondersteunen. Kijk op Vacatures op de website of informeer bij het bestuurslid vrijwilligerszaken vrijwilligerszaken@sparta25.nl. Het is ook mogelijk om lid te worden van De Vrienden van Sparta'25. Voor een kleine financiële vergoeding per jaar steunt u onze club. Tijdens de ledenvergadering van De Vrienden van Sparta'25 kunt direct meebeslissen over de besteding van de gelden. Voor meer informatie kijk op de pagina van de Vrienden van Sparta'25.

Wie zijn de Spartaantjes?

De Spartaantjes zijn onze jongste groep. Bij andere verengingen worden ze ook wel genoemd als "kabouters" of " Sport en Spel". De Spartaantjes zijn de groep die (bijna) 5 jaar oud zijn. Zij spelen geen competitie maar trainen alleen op zaterdagochtend op ons mooie hoofdveld van 9.15 uur tot 10.15 uur. Plezier en laagdrempeligheid zijn de belangrijkste ingrediënten voor deze groep. Na het trainen volgt uiteraard de "derde helft" in de kantine. Op een spelende wijs in aanrekening komen met de voetbalsport, dat zijn de Spartaantjes. Voor meer info over de Spartaantjes klik op de informatiepagina van de Spartaantjes. Je kunt altijd een keer komen kijken en vrijblijvend meetrainen, daarvoor hoef je jezelf niet afzonderlijk op te geven. De Spartaantjes staan onder deskunige begeleiding. 

Wat is Mini F 4x4?

Bij Sparta'25 hebben we een Mini F groep. Dit zijn kinderen die 7 jaar oud worden gedurende het seizoen. In het verleden ging deze groep met onze jongste F-spelers een reguliere F competitie voetballen, 7 tegen 7 op een half speelveld. Sinds 2014 zijn we samen met een aantal omliggende verengingen begonnen om deze spelers nog louter 4 tegen 4 wedstrijdjes te laten spelen. We spelen op kleine veldjes met kleinere doeltjes en zonder scheidsrechter. Het voetbal een beetje terugbrengen naar het straatvoetbal. Het voordeel is: meer betrokkenheid van spelers, meer balcontact en meer plezier. We doen dit intern bij Sparta'25 (4 tegen 4 onderling) maar we wisselen ook 2 keer per maand uit met andere verenigingen. De mini F traint 1x per week (doordeweeks) en op zaterdag zijn de 4x4 wedstrijden. Voor meer informatie kijk op de Mini F pagina van onze website.

Wat is spelen onder fairplay regels?

Fairplay is een spelvorm die bij we bij Sparta'25 sinds 2014 hebben geïntroduceerd. Het idee is komen overwaaien uit Duitsland en krijgt steeds meer navolging in Nederland. Hiervoor komt de generatie in aanmerking die komt na de Mini F (spelers die in het seizoen 8 jaar oude worden). Er zijn duidelijke verschillen tussen F-fairplay en het regulier F-voetbal. Het reguliere F voetbal speelt op een half speelveld. Bij F-fairplay maken we het veld nog iets kleiner. Hierdoor staan ouders wat verder van het spel en worden de spelers in het veld minder beïnvloed. Bij F-fairplay wordt gespeeld zonder scheidsrechter. Kinderen lossen zelf alles op in het veld en dat kunnen ze prima! Doordat het veld wat kleiner is, wordt het spel ook dynamischer en golft veel meer op en neer. De coaches mogen coachen vanuit een voor ingericht vak langs de lijn. Ze mogen dus niet in het veld lopen. Ook weer om het spel zoveel mogelijk bij de spelers te laten. Bij F-fairplay wordt er net als bij een reguliere F-wedstrijd 7 tegen 7 gespeeld. 

Hoe word ik sponsor?

Sponsoring kan op vele manieren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Carlo van den Heuvel, bestuurslid sponsorzaken. Mail naar sponsorzaken@sparta25.nl. Voor meer informatie over sponsoring klik hier

Wanneer begint het voetbalseizoen?

Grofweg start het seizoen op 1 augustus en loopt tot ongeveer 1 juni. Het seizoen wordt in december/januari kort onderbroken voor een winterstop. 

Hoeveel spelers zitten er in een team?

Vanaf seizoen 2017-2018 speelt de JO9 wedstrijden 6 tegen 6 (incusief keeper) op een kwart speelveld. Vanaf seizoen 2018-2019 speelt JO11 en JO12 wedstrijden 8 tegen 8 op een half speelveld. Vanaf JO13 speelt de jeugd 11 tegen 11 op een heel speelveld. Voor meer informatie kun je terecht bij de de Jeugdcoördinatoren . 

Wie zijn de veteranen?

De veteranen zijn een groep senioren (Vanaf 30 jaar en zonder leeftijdsgrens) die recreatief voetballen. Zij spelen iedere week in de late zaterdagnamiddag een wedstrijd zonder dat hieraan een competitie is verbonden. Het is ook niet vereist dat je iedere week voetbalt. Voor meer informatie kunt u de Veteranen raadplegen.  

Wat is G-voetbal?

Voor jeugd en senioren met een lichamelijk en of verstandelijke beperking is er het G-voetbal. Zij spelen ook in competitieverband. De letter G staat uitdrukkelijk niet voor gehandicapt. De letter G is de logische volgende letter na de letter F als extra categorie na de oude benaming: F-voetbal. Voor meer informatie kunt u de informatiepagina van het G-voetbal raadplegen.U kunt ook een email sturen naar de contactpersonen van het G-voetbal via gvoetbal@sparta25.nl. Zij helpen je verder.

Kan ik mijn maatschappelijke stage bij Sparta'25 doen?

Ja dat kan. Neem hierover contact op met het bestuurslid vrijwilligerszaken.
vrijwilligerszaken@sparta25.nl 

Is er een verschil tussen prestatieve teams en recreatieve teams?

Ja. De eerste elftallen en enkele lagere elftallen van elke jeugdcategorie (JO19-1, JO17-1, JO15-1 etc) willen we op zo'n hoog mogelijk niveau laten spelen en we verlangen daarom meer van deze spelers qua inzet en motivatie dan gemiddeld. Neemt niet weg dat Sparta'25 het heel belangrijk vindt dat deze spelers school altijd prioriteit geven. Uitgangspunt is dat iedere speler van Sparta'25 kan spelen op zijn of haar eigen niveau. Het niet spelen in een prestatief team betekent NIET dat je daardoor minder belangrijk bent voor de vereniging. JIJ bent de vereniging en de vereniging ben JIJ. Met zijn alle verenigen we als Sparta'25. Daarin is iedereen waardevol. 

Wie bepaalt in welk jeugdteam ik speel?

Dat bepalen de coördinatoren per jeugdcategorie. Voor iedere categorie is een coördinator. Hij/zij neemt zelf waar en laat zich informeren door de leiders/traiers van de diverse jeugdteams. Ook worden er in sommige jeugdafdelingen ieder jaar selectiewedstrijden gespeeld. Op basis daarvan deelt hij/zij in. Voor de contactgegevens van deze coördinators zie het onderwerp jeugd onder teams. Voor mee informatie over ons jeugdbeleid en de betreffende contactpersonen klik hier

Geschiedt indeling op schooljaar bij de jeugd?

Nee, indeling geschiedt op basis van geboortejaar (kalenderjaar) en dus niet op schooljaar. Het kan dus zijn dat kinderen uit dezelfde klas op school in een andere leeftijdscategorie spelen hetgeen dus te maken heeft met hun geboorte jaar. 

Hoe lang speel je in een jeugdcategorie?

Als kinderen 5 jaar oud zijn mogen ze bij de Spartaantjes (JO6) beginnen. Als ze 6 zijn (JO7) starten in de categorie mini F. Over de aanpak mini F is in dit document meer te lezen. Vanaf JO8/ JO9 speelt de jeugd in KNVB competitie (6 tegen 6 op een kwart speelveld)). 

Na de JO9-jeugd volgt 2 jaar in de JO11-jeugd, 2 jaar in de JO13-jeugd, 2 jaar in de JO15-jeugd, 2 jaar in de JO17-jeugd en 2 jaar in de JO19-jeugd. Het kan soms voorkomen dat spelers een jaar overslaan als de technische leiding vindt dat sprake is van excellente kwaliteiten (het kind is er aan toe), zulks vindt altijd plaats na overleg met ouders.

Na de JO19-jeugd kan een speler geselecteerd worden voor de A-selectie (eerste of tweede seniorenteam) of zich aansluiten bij een lager seniorenelftal (B-selectie, dat loopt vanaf het derde team). Sparta'25 bepaalt in principe de indeling van de seniorenteams.

Is douchen na afloop van training of wedstrijd verplicht?

Zoiets is niet verplicht maar wordt wel ten zeerste aangeraden. Het heeft een sociaal karakter om samen aan een training of wedstrijd te beginnen en het samen ontspannend af te sluiten onder de douche. Het is ook een manier om de training of de wedstrijd "van je af te spoelen" en daarnaast is het natuurlijk ook nog hygiënisch. Het kan voorkomen dat meisjes in hogere jeugdcategoriën nog met jongens in een elftal voetballen. Voor deze meisjes is er ALTIJD een aparte doucheruimte in de kleedaccomodatie aanwezig (op trainingsdagen EN wedstrijddagen) zodat zij gescheiden kunnen douchen (ook voor bezoekende verenigingen).

Gebruik van kleedkamers

Hoe prettig is het als je een kleedkamer binnenloopt die netjes is achtergelaten door het vorige team? Juist, heel prettig! Kortom zorg dat jouw team de kleedkamer ook netjes achterlaat voor het volgende team. Even doorvegen en doordweilen is een kleine moeite die groot plezier teweeg brengt. 

Gebruik van materialen bij een training (voor trainers/ leiders)

Bij Sparta'25 hebben veel materiaal om te gebruiken voor een training. Die vind je in het materialenhok onder de hoofdtribune. Die kun je iedere training gebruiken. Vriendelijk verzoek om die ook weer ordentelijk terug te leggen na afloop van de training zodat een volgend team ze weer kunnen gebruiken. Ruim ook je doeltjes op na afloop van de training door deze naast het trainingsveld neer te zetten. Op die manier kan een volgend team snel met de training starten zonder eerst jouw materiaal op te hoeven ruimen.

Gebruik van mobiele telefoon in de kleedkamers

Bij Sparta'25 is het gebruik van mobiele telefoons voor foto en filmdoeleinden in de kleedkamers verboden. We hebben dit middels een sticker binnen op deur aangegeven. We roepen een ieder op zich hieraan te houden!

Vervoer naar uitwedstrijden

In de jeugdteams dragen de ouders verantwoordelijkheid voor het vervoer van en naar uitwedstijden. De leider van het team zal per wedstrijd een schema maken welke ouders er rijden en dat communiceren met de ouders. Het is de bedoeling dat ouders deze verantwoordelijkheid ook op zich nemen aangezien de kinderen de dupe zijn als ouders zich niet aan de afspraken houden.

Ben ik als vrijwilliger verzekerd bij Sparta'25?

Ja, we hebben collectieve vrijwilligersverzekering lopen via de Gemeente Laarbeek.

Verlangt Sparta'25 een VOG (verklaring omtrent gedrag) als ik vrijwilliger ben/ wil worden?

Ja. Voor iedere vrijwilliger vragen wij een verklaring omtrent het gedrag aan (die is dus verplicht!). Deze VOG spitst zich toe op de omgang met jeugd. Sparta'25 vraagt de VOG altijd aan. Als vrijwilliger krijg je een mail waarin je kunt akkoorderen. Daarna wordt de VOG aangevraagd en krijg je die op jouw thuisadres opgestuurd. Daarna word je verzocht deze te verstrekken aan Sparta'25. Voor meer informatie kun je mailen met vrijwilligerszaken@sparta25.nl. Ten aanzien van de omgang met jeugd binnen Sparta'25 hanteren we de uitgangspunten van het NOC NSF. Die kun je middels de link raadplegen. http://www.sparta25.nl/clubinfo/vrijwilligers/gedragsregels-nocnsf

Heeft Sparta'25 een vertouwenspersoon?

Ja. Voor meer informatie kun je de link raadplegen. http://www.sparta25.nl/clubinfo/organisatie/vertrouwenspersoon

Kan ik het beleidsplan van Sparta'25 raadplegen?

Dat kan. Klik hier Documenten

Wlke regels zijn omtrent alcohol in de kantine/ terras?

Bij Sparta'25 houden we ons aan de wet en hanteren we strikt de leeftijdsgrens van 18 jaar voor het nuttigen van alcohol. Bij twijfel kan de kantinebeheerder jou vragen om een legitimatiebewijs. 

Het nuttigen van alcohol is alleen toegestaan in de kantine en op het terras. Langs de velden en op de tribunes langs het hoofdveld is dit VERBODEN. Dit staat ook aangegven met borden. A.U.B. houd je hieraan. Het voorkomt boetes voor Sparta'25.