Zevenklapper voor Sparta’25 in bekerwedstrijd.

Teamnieuws — Gepubliceerd op 10 september 2017 21:35 door Web Master

In de 2e bekerwedstrijd van dit seizoen versloeg Sparta’25 op eigen terrein vierdeklasser Vorstenbossche Boys met 7-0.

In de 6e minuut viel het eerste doelpunt. René Brouwers nam aan de linker kant een corner die net buiten het 16 meter gebied bij Jeremy Raaymakers terecht kwam. Die kreeg alle tijd om de bal onder controle te brengen en de 1-0 binnen te schieten. Nauwelijks 2 minuten later had het zo maar 2-0 kunnen staan. Een schot van René Brouwers belandde op de lat, de rebound was voor Rick van Heijnsbergen maar doelman Teun van der Sanden wist redding te brengen.

In de 16e minuut kwamen de gasten gevaarlijk voor het Sparta doel, maar keeper Leon van den Acker (overgekomen van RKVV Keldonk) wist tot twee keer toe de gelijkmaker te voorkomen. In het resterende deel van de eerste helft had de thuisploeg een groot overwicht maar tot doelpunten leidde dit niet. In de tweede helft scoorden de groenwitten maar liefst 6 keer. In de 48e minuut zorgde Joost Ankersmit met een afstandsschot voor 2-0. Twee minuten later gleed Robbert van Lankveld een voorzet van René Brouwers binnen, 3-0. In de 60e minuut schoot René Brouwers Sparta’25 naar een 4-0 voorsprong. Twee minuten later werd een overtreding op Elco van Schijndel in het strafschopgebied bestraft met een penalty. Vanaf de stip tekende René Brouwers voor zijn tweede treffer van de middag, 5-0. In de 74e minuut rondde Michiel Koot een voorzet van debutant Ron van Vijfeijken via de paal en de doelman doeltreffend af, 6-0. Het slotakkoord van deze voetbalmiddag was voor Joost Ankersmit. Hij rondde een combinatie met Freek Schoones met zijn tweede doelpunt succesvol af en bepaalde de eindstand op 7-0.

De laatste horde naar de volgende ronde van het bekertoernooi moet aanstaande zondag worden genomen als WHV uit Loosbroek (5e klasse) op bezoek komt in Beek en Donk. Aanvang 14.30 uur.

Verslag Toon Beekmans

« ga terug