Spartanen ten onder in Laarbeekse derby.

Teamnieuws — Gepubliceerd op 12 september 2017 18:00 door Marcel Bussers

Sparta'25 5-Mariahout 3 0-2 (rust 0-1)

Waar de weersvoorspellingen eerder in de week slecht weer aangaven, werden wij zondagmorgen getrakteerd op een met zon overgoten sportpark. 'Heerlijk voetbalweer' zo werd er voorafgaand aan de wedstrijd gezegd. Dat er spelers zijn die daarmee bedoelden dat ze in het mooie weer naar het voetbal willen kijken werd na een kwartier spelen duidelijk.

Na een slippertje in de opbouw was het Mark van Zutphen die zijn eigen fout probeerde te corrigeren en daarbij lichtjes aan de noodrem trok. De scheidsrechter van dienst vond het vergrijp zwaar genoeg voor de zwaarste straf en zond onze rots in de branding vroegtijdig naar de kant.

Met een man meer op het veld wist Mariahout snel het net te vinden. Met een bekeken schot in de bovenhoek liet hij onze sterk spelende doelman kansloos. 0-1.

Ondanks het numerieke ondertal wisten we toch een aantal goede aanvallen op de mat te leggen en de ervaren verdediging van Mariahout uit elkaar te spelen.

Helaas zonder het gewenste doelpunt.

Nadat in een hoek van het veld niet werd gefloten voor een vermeende overtreding op Will en de daarop volgende ziekenhuisbal van broer Michel, werd broer Rob getrakteerd op een gele kaart na een stevige tackle op de bal. Dat betekende dat we de laatste minuten van de eerste helft met negen man uit speelden.

In de 2e helft bleven we, ondanks dat we met 10 man speelden, Mariahout onder druk zetten. Toch kregen we het niet voor elkaar om enkele grote kansen te verzilveren.

Het bleef bovendien opletten voor de counters van Mariahout. Maar deze werden vakkundig opgelost door de debuterende Gert-Jan v.d. Aa en ook Youri was de aanvallers 2 keer de baas in een 1-tegen-1 situatie.

Helaas viel een kwartier voor tijd dan toch de 2-0 na een verwarrende situatie waarbij bijna alle spelers op het veld dachten aan een vrije trap voor Sparta. Helaas bleek de vrije trap voor Mariahout te zijn en konden zij in een vrije doortocht naar ons doel waar Youri dit keer geen antwoord had.

Helaas een nederlaag voor de Spartanen, maar we maken nog kans op de volgende ronde.

Op naar zondag waar onze lievelings vijand wacht!

 

Pepijn

Scoreverloop:

 

0-1 ruststand 0-2 eindstand

 

« ga terug