JO10-2 speelt goed en wint van Brandevoort

Teamnieuws — Gepubliceerd op 11 september 2017 22:00 door Web Master

Vandaag was het al vroeg uit de veren. Om 8.30 uur (!) werden we in Brandevoort verwacht voor onze tweede bekerwedstrijd. Vandaag tegen een ploeg die we ook in de competitie zullen treffen. om 7.30 uur is iedereen keurig present en verkassen we richting helmond.

De wedstrijd tegen Someren ging goed, en als leiders waren we benieuwd of hieraan een verolg gegeven kon worden. Kick zit helaas nog in de lappenmand dus we moesten het vandaag stellen zonder wisselspeler. We hopen dat Kick (alias Speedy Gonzales), er snel weer bij is. Met Fen op doel en met Ties als laaste man, met Bram en Niels naast, hem stond het achterin als een huis. Sander was bij afwezigheid van Kick tegen Someren al de nieuwe gelegeheidsspits geworden en dat bleek tot nu toe een goede vondst. Tegen Someren had hij er 6 in liggen en vandaag zouden er weer een aantal bijkomen. Met de snelheid en drive van Nick en stylist Jasper op de flanken hadden we de opstelling goed staan.

Bij het betreden van het veld werden we getracteerd op een behoorlijke hoosbui. De jongens van Brandevoort hadden er minder zin en bleven aan de kant en hun leiders (lijders) bleven onder de paraplu..... Even de koppen bij elkaar gestoken en de boodschap was helder: des te sneller we zouden accepteren dat we zeiknat zouden worden des sneller waren we gewend aan de omstandigheden. En zo geschiedde. In de regen werd een goede warming up afgewerkt en daardoor waren wij wél klaar voor de wedstrijd.

Vanaf het fluisignaal zijn we fel en dat is ook nodig aangezien we te maken hebben (gelukkig) met meer weerstand dan tegen Someren. Het positiespel is goed en er wordt weer door iedereen hard gewerkt. Wat we erg goed doen is de twee linies met elkaar laten meebewegen. Zo vallen er geen gaten op het middenveld die bij balverlies veel ruimte geven aan de tegenstander. Iedereen schakelt om bij balverlies en dat zorgt ervoor dat we in de eerste helft eigenlijk niks weggeven aan de tegenstander en dat resulteert in een aantal mooie doelpunten en levensgrote kansen die er niet in gaan, vooral door toedoen van de goede keeper van Brandevoort.

In de tweede helft het zelfde beeld. Maar doordat we gaan forceren wordt het in de tweede helft iets minder. We komen ten aanzien van de overwinning nooit meer in gevaar waardoor we ook onze tweede bekerwedstrijd winnen. Mooie comlimenten van de ouders die in grote getalen aanwezig zijn. Net als tegen Someren was de amusementswaarde hoog. We winnen dik en dat is meer dan verdiend. Brandevoort had een hele goeie keeper die nog grotere schade aan Helmondse kant wist te voorkomen. Groot compliment voor hem. De overwinning De warme douche na afloop van de natte ochtend en de kermis in het vooruitzicht maakte de dag op dit vroege tijdstip nu al goed.

Het samenspel en het oog hebben voor elkaar in het veld ging erg goed vandaag. De werklust en de beleving waren beide prima. Waar we op moeten letten is dat we niet uit onze positie gaan lopen op het moment dat er een tandje bij moet waardoor dat er gaten vallen in de opstelling. Kortom, blijven voetballen, geduldig blijven, en goed blijven kijken naar elkaar in het veld.

« ga terug