JO10-2 als een storm over Someren JO10-1

Teamnieuws — Gepubliceerd op 06 september 2017 23:20 door Web Master

Omdat onze wedstrijd van afgelopen zaterdag op vrijdagavond laat (!!) alsnog werd afgelast door Someren vanwege personeelstekort aan hun kant moesten we vandaag op woensdagavond inhalen. Beetje teleurstellend dat een grote vereniging als Someren het niet voor elkaar krijgt om te schuiven met spelers om alsnog te kunnen spelen. Maar goed, woensdagavond stonden onze groenwitten klaar om de blauwwitten te ontvangen. 

Na een goede warming up stonden alle neuzen de zelfde kant op. Het is weer even wennen na de kleine veldjes in het kader van het fair play systeem van vorig seizoen naar een half veld dit seizoen. Aan het einde van vorig seizoen hadden we onze neus hieraan al een beetje gestoten toen we de toernooien al op dit grotere veld konden spelen. Op het kleine veldje werd de bal van achteruit nog wel eens opgehaald om vervolgens zelf de oversteek te maken naar de goal van de tegenstander. Met name op het toernooi van WEC eind vorig seizoen kwamen we er acher dat deze manier van voetballen op een groter veld er voor zorgde dat we ons "kapot" liepen. Die les hadden onze jongens goed onthouden. Op de training de afgelopen weken veel de nadruk gelegd op het positiespel en met elkaar gesproken over het belang hiervan. Dit pakte vandaag erg goed uit. Kick was helaas geblesseerd met knieproblemen en we hopen dat hij snel weer aansluit bij de groep.

We hebben vandaag erg goed gevoetbald en vooral het belangrijkste, we hebben elkaar en het publiek vermaakt met fantastische acties, samenspel en geweldige goals. Het was bij veel goals nog meer genieten van het samenspel en de beslissende pass naar de vrije man, dan de goal zelf (alhoewel er een paar wonderschone doelpunten bij zaten).

De uitlsag is leuk, maar veel belangrijker nog is dat de groep weer een stap vooruit heeft gemaakt, ontzettend gretig en fanatiek is en voor elkaar wil werken. De kop is er af en er zit nog veel meer rek in deze groep.

Speciale dank nog aan Tom Verlijsdonk voor het oplossen van het scheidsrechtersprobleem. Goed gefloten!

« ga terug