Eerste wedstrijd met een nieuw team zorgt meteen voor een 5-1 winst voor de MO15-1.

Teamnieuws — Gepubliceerd op 05 september 2017 11:40 door Femke Wilms

Het is dit nieuwe seizoen gelukt om met de meisjes die bij de jongens voetballen een nieuw team op te richten. Helaas net niet genoeg voor een 11tal, maar wie weet komt dat na de winterstop nog als er nog 1 of 2 meisjes zich meer aanmelden, dat zou helemaal super zijn.

 Maar tot die tijd spelen de meiden 7 tegen 7 en afgelopen zaterdag stond dan ook de eerste wedstrijd op het programma. De tegenstander woonde niet echt om de hoek, want na 3 kwartier rijden kwamen de meiden aan bij de Maaskantse Boys. Na wat informatie en goede warming up begonnen de meisjes om 12:30 aan hun eerste wedstrijd van het seizoen.

Al meteen na een paar minuten voetballen was de bal al meer op hun helft geweest dan die van sparta dus dat was een heel goed teken. De meiden lieten echt zien ondanks de warmte te strijden voor de bal en elkaar te helpen, dit was erg mooi om te zien en al helemal omdat het een geheel nieuw team is waarbij iedereen elkaar nog goed moet leren kennen. 

Al snel kwam daar ook al het eerste doelpunt van de wedstrijd, deze werd gemaakt door spits Sophie. Meerdere malen wisten Sterre,Maartje,Tinka en Puk vanuit achteren de bal goed door te geven op het middenveld zodat Juul en Marit de ballen goed voor konden leggen en Sophie deze bal er zo in kon trappen. Super goed samenspel en dit zorgde ook voor een big smile langs de kant van de ouders.

Vrij snel volgde al de 2-0, deze werd gescoord door Juul door een mooie actie kwam was ze de verdediging van Maaskantse Boys te snel af. Helaas volgde er daarna wel een tegen doelpunt.Ze wisten Cassandra in het doel te snel af te zijn waardoor de stand op  1-2 werd gebracht. Sparta stond niet meer goed en daardoor moesten de trainsters gaan schuiven zodat het weer goed kwam te staan. Voor iedereen even wennen en kijken waar iedereen het beste uit zijn voeten komt, maar uiteindelijk stond het weer en kwamen de goals weer vanzelf. 

Yoni speelde haar aller eerste wedstrijd ooit en wist dit goed te doen op het middenveld, nog blijven oefenen en dan gaat het helemaal goed komen dit seizoen. Even later vielen de 3-1 en 4-1 en deze mochten ook bij Juul op haar naam geschreven worden. Maar het allerlaatste doelpunt van de wedstrijd was voor Marit, die de bal netjes in de hoeken weet te plaatsen en daarmee de eindstand op 5-1 weet te brengen.

We kunnen alleen maar trots zijn op de meiden, met een geheel nieuw team en veranderingen en dan zulke prestatie neerzetten, chapeau! 

Op naar volgende week zaterdag dan spelen de meiden om 11:30 een thuiswedstrijd, graag tot dan! @ Sparta'25 

« ga terug